nehezen élték meg az elmúlt időszakot

2021.03.26. 19:30

Gálaműsorral ünnepel majd a csongrádi társulat

A tavalyi évre három előadással is készültek a csongrádi színjátszók, de a járványhelyzet miatt végül csak az egyik darabjukat állíthatták színpadra. A társulat fennállása tizedik évfordulójának megünneplése is elmaradt, emiatt idén májusban gálaműsorral kárpótolhatják magukat és a közönséget.

Majzik Attila

A Csongrádi Színtársulat tagjai: Fotó: Csongrádi Színtársulat

– Tavaly voltunk tízévesek, 2010. december 27-én tartottuk az első próbánkat. Sajnos ezt nem tudtuk a közönséggel együtt megünnepelni, emellett több előadásunk is elmaradt – számolt be Ferentzi Katalin. A Csongrádi Színtársulat vezetője hozzátette, a Keresi a zsák a foltját című pajzán székely komédiát még be tudták mutatni tavaly, de a trianoni döntés centenáriumi évéhez kapcsolódó egész estés színdarabjukat már nem tudták előadni.

– Nehezen éltük meg ezt az időszakot, a fiatalabb tagjaink becsapottnak érezték magukat az élettől. Tavaly Ray Cooney és Tony Hilton: Egy a ráadás című bohózata is talonban maradt, ezt idén júniusban tervezzük színpadra állítani – vázolta terveiket Ferentzi Katalin.

A színtársulat hosszú ideje már csak online tud próbálni, ez némiképp megnehezíti a felkészülést.

– Amíg a Művelődési Központ hivatalosan ki nem nyit, addig nem tartunk személyes próbákat, de amint lehet, nekikezdünk. A karakterek szépen formálódnak, de hiányzik a mozgás, a színpadi jelenlét. Egy bohózatban nagyon fontos, hogyan vannak kapcsolatban egymással a szereplők, ehhez pedig élőben kellene próbálnunk – emelte ki a társulat vezetője.

A bohózat előadása előtt azonban még vár egy nagy kihívás a színjátszókra. A vége felé közelít a Művelődési Központ Magyar Király-dísztermének felújítása, ezt pedig a tervek szerint egy gálaműsorral avatnák fel.

A Csongrádi Színtársulat tagjai: Fotó: Csongrádi Színtársulat

– Egy egyórás műsorral készülünk, ebben az elmúlt tíz év terméséből válogatunk, főleg a zenés darabokból, de lesznek benne részletek a prózai darabjainkból is. Sok közös történetünk, élményünk van az eltelt tíz évből, jó ezekre visszaemlékezni – mondta el Ferentzi Katalin. A színtársulat vezetője hozzátette, nincs kedvenc darabja az elmúlt évtized terméséből, mindegyikhez sok kedves emléke kötődik.

– Nehéz lenne egyetlen kedvencet kiválasztani a sok előadásunk közül. A Menyasszonytánc az egyik szívem csücske, de a Hegedűs a háztetőn és a Muzsika hangja is nagyon közel áll hozzám. A zenés darabok nehezebbek, a próbák során nagyon sok izgalmas szakmai feladattal, kihívással találkoztunk, ez adja a szépségét a dolognak – mesélte Ferentzi Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában