Hódmezővásárhely

2021.06.11. 12:02

Ö-zősök találkoztak a könyvtárban

A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület tegnap harmadik alkalommal rendezte meg az „Ö-zősök tanálkozóját” a könyvtár olvasótermében.

delmagyar.hu

– Földesi Ferenc emlékére már több éve rendezzük meg a „Mutassuk mög, mennyire tudunk még ö-zni!” című nyelvjárási pályázatot, aminek eredményét az utóbbi években ezeken a találkozókon hirdetjük ki. Ezúttal emléklap helyett egy lemezt kapnak a résztvevők, amire a most beérkezett hanganyagokat és írásos munkákat tettük fel – tudtuk meg Fülöpné Rákos Évától, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület elnökhelyettesétől.

 

A „Mutassuk mög, mennyire tudunk még ö-zni!” pályázat is hozzájárult ahhoz, hogy a vásárhelyiek bátran használják és büszkék a nyelvjárásukra.

– Idén több mint egy tucat pályázat érkezett a felhívásunkra. Még Hawaiiról is kaptunk anyagot. Idén is meghirdetjük a pályázatot, hogy ízesen szép hódmezővásárhelyi nyelvjárásunk minél több írásos és hangzó lenyomatát hagyjuk az utókorra. A pályázatokat január végéig várjuk majd – mondta Fülöpné Rákos Éva.

A program résztvevőit Fülöpné Rákos Éva és Benkő László, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület elnöke köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában