Sztárparádé a Muzsikáló Udvarban

2021.07.26. 19:13

Kossuth-díjas zenész, József Attila-díjas író és Jászai Mari-díjas színművész is fellép Szegeden

A Szegedi Szimfonikus Zenekar év zenészének választott fuvolaművésze, Erkel-díjas énekesnő, Jászai Mari-díjas színművész, Liszt-díjas zenészek és József Attila-díjas író is fellép az elkövetkezendő, bő egy hét folyamán a Városháza udvarán. Szecsődi Ferenc hegedűművész lapunknak elmondta, különleges összművészeti produkcióval készül a Muzsikáló Udvar programsorozata.

Koós Kata

Fotó: unknown

Nyáresti kamaramuzsikával nyit ma a Városháza Muzsikáló Udvara. Az est során a Szegedi Szimfonikus Zenekar Fúvósötöse, a Giovani Artisti Vonósnégyes és a Tisza Kvintett repíti a klasszikus zene szárnyain a közönséget. A műsorvezető Gyüdi Sándor, a szimfonikus zenekar igazgatója lesz, az est fényét pedig Somogyi Júlia fuvolajátéka emeli majd, aki számos rangos, nemzetközi versenyen remekelt az elmúlt évben, a zenekar évadzáróján az év zenészének választotta.

Július 30-án este a Deák Big Band ad koncertet Az utca napos oldala címmel, melynek vendégfellépője Tabatabai Nejad Flóra és Frankie Látó mellett Szirtes Edina „Mókus” lesz, akit a közelmúltban Erkel Ferenc-díjjal méltattak.

Augusztus 1-jén Szecsődi Ferenc, Liszt-díjas hegedűművész, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának közkedvelt oktatója hívja varázslatos utazásra a mese- és muzsikakedvelő hallgatóságot. Az érdemes és kiváló művész lapunknak elmondta, a Mesés hegedűvarázs című, különleges, összművészeti est során zene, irodalom és képzőművészet fonódik össze majd a Városháza udvarán.

Varázslatos utazásra hívja a mese- és muzsikakedvelő hallgatóságot Szecsődi Ferenc, érdemes és kiváló művész.

– Gyönyörű környezet, melynek akusztikája a szabad tér ellenére tökéletes. Hubay Jenő 1898-ban írta Gyermekjelenetek című, tíz tételből álló ciklusát elsőszülött gyermekének. Annak idején én ezt lemezre vettem és sokat játszottam. Egy kisfiú egy napját meséli el. Jó barátom Véber Noémi rajzpedagógus, akinek tanítványai csodálatos illusztrációkat készítettek a témákhoz, melyeket bemutatunk – részletezte a hegedűművész. A hegedűre és zongorára írt ciklusban többek között a pillangóvadászat, a bújócska, az erdő csodái, a szappanbuborékok szépsége, a nagymama meséi, az esti ima és az álom témája is helyet kapott.

– 2018-ban pedig M. Kakuk Móni mesét is írt a műhöz, mely szintén elhangzik majd az est során

– mondta.

Az előadásban zongorán közreműködik Benedekfi István, hegedűn pedig Szecsődi Ferenc tanítványa, az idei amerikai King's Peak nemzetközi hegedűverseny győztese, Sztathatosz Sebestyén. A prózai részeket Császár Angela, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Augusztus 30-án a József Attila-díjas, a közelmúltban Szegedért emlékéremmel méltatott Grecsó Krisztián szemezget műveiből. Az est zenei aláfestéséről pedig apa és fia, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Dés László és Dés András ütőhangszeres zenész gondoskodik majd.

A Muzsikáló udvar a Fool Moon Maradunk című koncertjével zárja kapuit, melynek vendégei Tarján Zsófia énekesnő és Bencsik-Kovács Zoltán gitáros lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában