Egy cél, két formanyelv

2021.10.08. 19:19

Az élet két oldala tükröződik Fodor Barbara és Rácz Laura Lili művein – Galéria

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Képalkotás szaka két ifjú tehetségének műveiből nyílt kiállítás Évszakváltás címmel a Campus emeleti helyiségében pénteken.

Munkatársunktól

Szeged, 20211008. Évszakváltás című kiállítás megnyitója a Campusban. Fotó: Frank Yvette

Fodor Barbara és Rácz Laura Lili alkotásainak közös vonása az absztrakt stílus, továbbá a szándék, hogy műveikkel olyan intuitív vagy gondolati folyamatokat indítsanak el a szemlélőkben, amelyekkel hozzásegíthetik őket önmaguk mélyebb megismeréséhez. A közös cél ellenére mégis két egészen különböző világlátást tükröznek alkotásaik. Egyikük az élet bizonytalanságát, kiszámíthatatlanságát, megfoghatatlanságát öntötte formába, a másik alkotó az élet szeretetére buzdít műveivel.

 

– Barbara nagyon nyersen fogalmaz, erős vonalakat használ, redukálja a színskálát. A vörös, a fekete és a szürke színek dominálnak nála. Képei olyanok, mitha egy expresszív horrorfilmet néznénk. Nagyon drámaiak, emellett felfedezhető bennük az erotika, a nőiség néhol figurálisan, néhol elvontan, stilizáltan – mutatta be Fodor Barbara műveit a tárlatot megnyitó P. Szabó Dénes kulturális újságíró, szociológus. Hozzátette, a lélek legmélyebb rétegének vágyai, félelmei, szorongásai és álmai kavarognak, váltakoznak az alkotásokon.

– A kavargó színek Laura képein is megvannak, de ott kellemesen húzott, szivárványszerűen összefolyó vonalak láthatók. Nála tobzódnak a színek, amivel az élet szeretetére reflektál

– fejtette ki Rácz Laura Lili képei kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában