Helyi kultúra

2021.11.16. 11:55

Diákok dolgozták fel A padlást

Varga Lilla

delmagyar.hu

A diákok lelkesen vettek részt a feladatokban. Fotó: Varga Lilla

Játékos, interaktív formában az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola diákjai is feldolgozták A padlás című nagy sikerű musicalt. A darabot a múlt héten látták a tanulók a Szegedi Nemzeti Színházban. Kállai Ákos színházpedagógus az iskolával már több alkalommal együttműködött és foglalkozásokat tartott. A negyvenöt perces órán, a kilencedikes és tizedikes osztályos diákok különféle feladatok által értelmezték a látottakat.

A diákok lelkesen vettek részt a feladatokban.
Fotó: Varga Lilla

– Általában azokról a szimbolikus tartalmakról kérdezi Ákos a gyerekeket, amelyeket az előadás fölvet, és úgymond megszólítja a diákokat az elő­adások során. Szeretnék minél több színházlátogatást szervezni a tanulóknak, hogy a fiatalok részesévé válhassanak a színház varázslatos világának – mondta Mikó Anna, az iskola magyarnyelv- és irodalomtanára. Az esemény a Szegedi Nemzeti Színház Kooperáló Színházpedagógiai Alkotótér Hangadó elnevezésű programsorozat részeként zajlott az iskolában.

– A mai alkalommal a fiatalokkal beszélgettünk a produkcióról, kire milyen hatást gyakorolt, milyen gondolatot ébresztett benne. A diákok na­gyon aktívak, és szívesen megosztják a gondolataikat. A legtöbbet egymástól tanulják, ezért fontos az élmények megosztása. A fiatalok állnak a középpontban, és ezek a gondolatok töltik ki a teret, valamint sokat tanulnak arról, hogyan hozzanak kö­­zös döntéseket – mondta Kállai Ákos színházpedagógus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában