Kisszínház

2022.10.18. 17:40

Fiatalok is sokat tanulhatnak a Macskajáték idős szerelmeseitől

Pénteken mutatják be Macskajáték című tragikomédiát a Kisszínházban. A premier előtt közönségtalálkozón beszéltek az alkotók arról, milyen tanulságai vannak Orbánné szerelmi történetének.

Timár Kriszta

A Macskajáték alkotói azt mondták, bár idősekről szól, de nem csak időseket szólít meg az Örkény-darab. Fotó: Török János

Az idei évad első Kisszínházi bemutatója a Macskajáték című Örkény-darab lesz, amelyet pénteken láthat először a közönség. A premier előtt kedden délután közönségtalálkozót tartottak a Reök-palotában. Novák Eszter rendező elöljáróban elmondta, azért nem a főszereplők – Fekete Gizi, Molnár Erika és Pálfi Zoltán – vettek részt a rendezvényen, mert pihenőre kötelezte őket az esti első összpróba előtt. A szereplők közül így Bajtay Horváth Ágota, Borsos Beáta, Tánczos Adrienn és Vlahovics Edit beszélt a tragikomédiáról.

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, a közönségtalálkozó moderátora elmondta, a darab érzelmi válságokról szól és arról, hogy az öregedés nem könnyű, de a szerelem akár 70 éves kor felett is megérkezhet az ember életébe.

Egy különleges testvérpár áll a középpontban, közülük is elsősorban Orbánné. Együtt beszélik át életüket és egy több évtizeden átívelő szerelmi történetet – mesélt a Macskajáték kerettörténetéről.

A darabban Vlahovics Edit játssza a szerelmi háromszög gaz csábítóját, ezért arra kérte a nézőket félig viccelődve, ne utálják majd nagyon. Borsos Beáta Egérke karakterét kapta, a szomszédét, akinek még keresztneve sincs, Tánczos Adrienn pedig Orbánné lányáét, akinek egész életét végigkíséri az érzés, hogy anyja mást szeret, mint az apját. Bajtay Horváth Ágota Adelaida megformálója lesz, aki fia védelmében Orbánné ellen harcol és vele rivalizál egész életében. Az operaénekesnő csaknem 20 év után tér vissza a színpadra, mert mint mondta, olyan ellenállhatatlan kedvességgel hívták, amelyre nem tudott nemet mondani.

Az alkotók kiemelték: bár a Macskajáték idősek szerelméről szól, minden korosztály számára élvezhető és tanulságos lehet, hiszen egyszer mindenki eljut oda, hogy visszatekint az életére. Orbánnétől pedig mindenki olyan életszeretetet tanulhat, amelyet a 20 évesek is megirigyelhetnek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában