Helyi kultúra

2023.07.02. 14:00

Folkfesztivált rendeztek Balástyán - Galéria

Munkatársunktól

A felvonulás volt a leglátványosabb része az egynapos fesztiválnak. Fotó: Karnok Csaba

Először rendezték meg a Balástyai Nemzetközi Folkfesztivál szombaton, és bár az időjárás egy kicsit bakavart, de azért nem vette el sem a néptáncosok, sem a közönség kedvét. Az eső miatt a programok csúsztak egy kicsit, de mivel nem csak helyiek érkeztek, meg sem fordult a szervezők fejében, hogy elhalasztják a rendezvényt. 

Ujvári László polgármester elmondta, a környező településeket járva, az ottani kulturális eseményeket figyelve azt látta, hogy a néptáncosok mindig nagy sikert aratnak. Ezért munkatársaival arra gondoltak, megragadják a kínálkozó lehetőséget. A rendezésben partnerük volt a Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület és a Nemzetközi Megyejáró Fesztivál. 

A lehetőséget pedig tökéletesen kihasználták. Hogy mennyi településről érkeztek fellépők, azt felsorolni is nehéz lenne, de azért megpróbáljuk. A kistelekiek és a mórahalmiak mellett többek között cseh, lengyel és görög táncosok szerepeltek nálunk.

A programok délután 3 órakor kezdődtek. Volt népi játszóház, kézműves vásár és foglalkozás, Katona Szonja fafaragó bemutatója, lovagoltatás, csörögefánk sütés, majd huszártoborzó műsor, később pedig a nap leglátványosabb része következett, az ünnepi felvonulás.

A táncegyüttesek és a népzenészek este 6 órától léptek színpadra, 8-tól pedig táncház volt, és egy fergeteges bulival zárták a szombatot.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában