Helyi kultúra

2023.08.12. 12:00

Ingyenes városnéző túrák Vásárhelyen

Delmagyar.hu

Ingyenes gyalogos városnéző túrát szervez augusztus 13-án és augusztus 20-án a vásárhelyi önkormányzat Tourinform Irodája. Mindkét eseményt 16 és 17 óra 30 óra perc között tartják meg. Az augusztus 13-i programon Hódi Nóra idegenvezetővel lehet körbejárni a valamikor zenétől, mulatozástól hangos Népkertet és környékét. A „Tóból Népkert és ami mögötte van” elnevezésű séta résztvevői választ kereshetnek azokra a kérdésekre, vajon miről árulkodik az Ady Endre utca elején az emléktábla és kiknek állítanak emléket a Hősök tere szobrai? A városnézés végén a Rotary tanösvényt is meglátogatják. A séta indulási helye: Hősök tere, tramtrain megálló melletti padok. 

Az augusztus 20-i alkalommal „Nézzünk szép Piroschka városában” címmel indul a városnézés.  Tegyünk egy sétát Hugo Hartung híres német regénye az „Ich denke oft an Piroschka” (Gyakran gondolok Piroskára) főszereplőjének városában Antal Péter idegenvezető segítségével. Megismerve a belváros patinásabb épületeinek történetét. A séta indulási helye: Ginkgo Hotel elől. 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a túrák előtt két nappal pénteken 12 óráig lehet a hódmezővásárhelyi Emlékpontban található Tourinform Irodában, a 06/ 30/ 817–1537-es telefonszámon, illetve a [email protected] elektronikus levelezési címen. A program minimum 5 főtől indul el, és 
alkalmanként legfeljebb 15 főt fogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában