Szegedi hírek

2023.09.13. 20:30

A jogi kar első művészeti kiállítása nyílt meg - Galéria

Arany T. János

Első alkalommal adott helyet művészeti kiállításnak a jogi kar megújult épülete. Hatvany Viktória mutatkozott be Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Ez a megújult főépület és a kar első művészeti kiállítás. Ez a nagy tér megtelt élettel és csodákkal, amiket Hatvany Viktóriának köszönhetünk. Örülök, hogy az aula adhat helyet a kiállításnak 

– mondta Görög Márta, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja Hatvany Viktória festőművész szerdai kiállítás-megnyitóján. A művész 2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Beszédében röviden megköszönte a lehetőséget, hogy bemutatkozhatott Szegeden és a képein keresztül egy időutazásra hívta a jelenlévőket és tárlatvezetést tartott. 

Hatvany Viktória első kiállítását Zuglóban rendezték, a Stefánia palotában. Számos hazai és külföldi galériában is kiállított, ezek közül a legfontosabbak a Carrousel du Louvre (Párizs, 2016), de ezt megelőzően többek között Németországban, Svájcban, Japánban (Tokyo, 2009, a japán-magyar külkapcsolatok 140 éves évfordulójából rendezett kulturális programsorozat részeként), az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Romániában is voltak kiállításai.

2011-ben többedmagával megalapította a Halásztelki Művészek közösségét. 2022-ig a Halásztelki Összművészeti Kulturális Egyesület elnöki pozícióját is betöltötte. A 2013-ban létrehozott Halásztelek Galéria alapító tagja. 2018-ban megalapította a Hollóházi Hatvany Művésztelepet. 2019-ben a Hollóházi Porcelángyár egyedi porcelán dísztárgyakból és sorozatgyártott porcelánkészletekból álló Hatvany kollekciót adott ki. 2019-ben a Hatvany alkotások (Szász Endre és Jurcsák László alkotásai után) bekerültek a Hungarikumok Gyűjteménye Archívumba. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában