Helyi kultúra

2024.01.08. 17:30

A legszebbek között a deszki könyvtár – Galéria

A Deszki Művelődési Ház és Könyvtár megmérettette magát a „Könyvtáros Karácsonyi Dekorációs Verseny 2023” névre keresztelt országos versenyen, szép eredménnyel: harmadik helyen zárt Barcs és Kapuvár mögött.

Tamási Anna Éva

Ünnepi hangulatot varázsoltak a deszki könyvtárba. Fotó: Karnok Csaba

A versenyre az ünnepi díszbe öltöztetett könyvtárról készült fotókkal lehetett jelentkezni, amelyekből a verseny kiírói egy montázst készítettek és szavazásra bocsátottak. Az öt legtöbb szavazatot kapott könyvtár értékes dekorációs csomagot nyert, valamint díjazták az öt legkreatívabb díszítést is.

A Facebook-on hirdetett versenyen több mint 60 jelentkező mérettette meg magát, az ország minden részéről érkeztek be pályázatok. Külön öröm, hogy vármegyénket több település is képviselte: Deszk mellett a szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár is részt vett a versenyen. Különlegessége a kiírásnak, hogy nem csak belföldi, hanem határon túli könyvtárak is jelentkeztek.

Csodálatos verseny volt, drámai végkifejlettel. Az 1-2. és a 3-4. hely az utolsó pillanatig változott. Sok-sok év után tudott idén Barcs nyerni. Szívem szerint mindenkinek adtam volna kreatív különdíjat 

– nyilatkozta a verseny megálmodója, Telegdi Ágnes írónő.

Sok embert megmozgatott az anyagok értékelése, több mint 15 ezer lájk és 2000 megosztás kísérte a munkákat, amely a szervező véleménye szerint óriási népszerűség a kultúra ezen szegmensében.

A verseny célja a települések, valamint azok művelődési intézményei összetartásának erősítése, a könyvtárak népszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában