Helyi kultúra

2024.01.04. 13:27

Pótolják az elmaradt előadásokat

Tavalyról betegség miatt elhalasztott előadásokat pótolnak januárban a Tóth József Színház és Vigadóban. Emellett három estén át az újabb bérletes előadás is várja a közönséget.

Darók József

Elsőként a Sztárek Andrea nevével fémjelzett Álomügyelet című színpadi zenés játék, az NR Production előadásában január 6-án, szombaton 19 órától kerül színre.

Egy kórház ügyeletes szobájában játszódik a 70 perces történet. Itt tölti éjszaki műszakját három ápolónő és egy orvos. Belgyógyászati osztályon vagyunk, „csak” vigyázni kell a betegek álmát. És persze a saját álmaikat. Az egyik nővérke, Elza nagy elhatározásra jutott, elindul egy országos tehetségkutató versenyen, mint énekes. Másikuk, Helga a reménytelen szerelem beteljesülését várja minden együtt töltött ügyelettől, az ellenállhatatlan és sármos főorvos, Roland azonban egy kétgyermekes családapa, aki válófélben van ugyan, de még mindig a feleségét imádja. Vagy mégsem, csak ennek a nővérkének akar és tud ellenállni? A harmadik nővérke, Anna – akinek életkora a legkevésbé sem indokolja a kicsinyítő képzőt – a nem éppen konfliktusmentes kapcsolatát igyekszik megoldani a lányával, immár a sokadik, ügyeleti szobában töltött éjszakán. 

Ebben az egy felvonásnyi színházi estében mindenki kerget egy álmot, leginkább a boldogságot. Mindezt sok zenével – közismert slágerekkel –, és még annál is több humorral és szarkazmussal teszik, míg el nem jön a reggel… 

A december közepén bemutatott Marica grófnő három előadásából az első kettő sikeresen lement, ám az utolsó a szereplők váratlan megbetegedése miatt elmaradt, ezt pótolják be január 27-én. Kálmán Imrének a Csárdáskirálynő mellett a másik legnépszerűbb operettjét a Magyar Zenés Színház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukcióban mutatják be a szentesi teátrumban. A shakespeare-i fordulatokban gazdag szerelmi történet ismert slágere a Szép város Kolozsvár. A mű a 20. század elején játszódik, a hozzá méltó mesés atmoszférát impozáns, magával ragadó díszlet és korhű jelmezek teszik valóságossá. 

A színház januári kínálatában 11-étől következik három estén át az újabb bérletes előadás, A legénybúcsú Szente Vajk rendezésében, a Békéscsabai Jókai Színház bemutatója. 

Január 18-án lényegesen drámaibb történet kerül színpadra, az Édes Anna. Kosztolányi Dezső ismert művét Thuróczy Katalin állította színpadra és a Cervinus Teátrum mutatja be.

Gyermekbérletes előadásokkal zárul a hónap, január 30-án és 31-én Borbolya és Kikinda boszorkányos történetei címmel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház ad műsort.


 


 


 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában