Helyi amatőr alkotók tárlata a bántalmazásról

2024.02.23. 18:40

Abúzus címmel nyílt kiállítás Ruzsán

Arany T. János

Abúzus címmel helyi amatőr alkotók, Varga Johanna és Varga Vivien tárlata várja a látogatókat péntektől a Ruzsai Művelődési Ház nagytermében. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Bűnmegelőzési előadással egybekötött kiállításmegnyitót tartottak péntek délután a Ruzsai Művelődési Ház nagytermében. A kéthelyi, fiatal amatőr alkotó, Varga Johanna és Varga Vivien tárlata a bántalmazás témakörét hivatott bemutatni. A mai világban nem fektetünk elég hangsúlyt a minket ért fájdalmas interakciókra. Legyen az egy iskolai bántalmazás, vagy egy pusztító kapcsolat. Az alkotók a helyi újságban, a Ruzsai Hírekben meséltek az alkotásaikról.

Fotó: Gemes Sandor

Szerettünk volna egy olyan témát feldolgozni, ami minden korosztályt érint, viszont nem kap elég figyelmet és a testi, lelki bántalmazás pont ilyen. Egy olyan képsorozatot akartunk alkotni, ami szemléletesen bemutatja, és a téma nagyságára való tekintettel a teljesség igénye nélkül, a lehető legjobban bemutatja milyen fájdalmakat és érzéseket élhet át egy ember, aki ezeken átesett 

– mondták.

Azt szeretnék, hogy képeink főként azokra az emberekre fókuszáljanak, akik nem kapnak figyelmet, és a problémáikkal egyedül maradtak. A kiállításra érkezőknek azt tanácsolják, hogy legyenek nyitottak, álljanak meg egy percre kilépve a hétköznapokból, elmélkedjenek minden kép előtt pár percet beleképzelve magukat a szituációba. A képekhez modellt állt Varga Johanna, a fotókat pedig Varga Vivien készítette. A tematika és az ötlet is közös, mellékszereplőként pár képkocka erejéig Trombitás Dániel keze is látható.

A kiállításmegnyitót követően Pőcze Tünde őrnagy, a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalom Rendőrőrs csoportvezetője tartott előadást az online csalásokról. Mint mondta, a képek témájához hasonlóan, ez is az áldozattá válásról szól, pontosabban arról, hogyan ne váljunk áldozattá. Elhangzott, a rendőrség a kiberpajzs.hu oldalon mutatja be legújabb átverési próbálkozásokat és azt, hogyan védekezhetünk ezek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában