Helyi kultúra

2024.02.14. 14:40

Könyvekkel kedveskedtek egymásnak a Tabán iskola diákjai – Galéria

Könyvek csereberéjével ünnepelték a Tabán Iskolában a Valentin napot és a Nemzetközi Könyvadományozás Napját. Több háromszáz kötet cserélt gazdát.

Koós Kata

Az első szünetben mindenki egy kötetet választhatott. Fotó: Gémes Sándor

„Vegyél egy könyvet, hozz egy könyvet!” mottóval hirdetett könyvcsere programot a Tabán Általános Iskolában Ormodi Csilla alsós tanító. A szerdai akció apropóját a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja adta.

Nagyon szeretnek olvasni a gyerekeink, és mi, pedagógusok is. Tudjuk, hogy Valentin nap is van, és szerettünk volna úgy örömet szerezni, hogy közben olvasóvá is neveljük a gyerekeket

 – mondta el lapunknak a program főszervezője, majd hangsúlyozta köszönetét a szülők felé, amiért ilyen lelkesen csatlakoztak a felhíváshoz. Összesen 365 könyvet ajánlottak fel az iskola diákjai, szüleik és a pedagógusok.

Minden könyvadományozó gyermek színes jegyeket kapott cserébe. A piros jeggyel az első szünetben egy kötetet választhattak, a harmadik szünetben a zöld és kék jeggyel pedig annyi további könyvet, ahányat felajánlottak. Ha egy kötetre többen is lecsaptak, kő-papír-olló játékkal vagy dobókockával dőlt el, ki lesz a gazdája.

Kifogástalan állapotú mesekönyvek, regények, tudományos, történelmi és művészeti kiadványok, kötelező olvasmányok sokasága sorakozott az iskola előcsarnokában, ahol egy pillanatig sem kellett válogatásra noszogatni a lelkes lurkókat.

A negyedik osztályos Csiszár Zsanett Az emberi test című kötetre csapott le. Négy könyvet ajánlott fel, amelyek között olyan is akadt, amiből rajzolni lehet tanulni. A szintén negyedikes Bereczki Tamara két könyvet ajándékozott el, cserébe A Nap és a bolygók című kiadványra esett a választása. Elmondta, nagyon szereti a tudományos témájú könyveket. Osztálytársa, Bruckner Éva Eszter a program az egyik rekorder adományozója volt, összesen 14 könyvet ajánlott föl diáktársainak. Ráadásul választásakor sem magára gondolt.

 Ezt a könyvet az osztályfőnökünknek választottuk Valentin napra 

– mondta lelkesen kezében Jean-Christian Petitfils Méregkeverők című regényével. 

Mint kiderült, osztályfőnöke nem más, mint a program főszervezője, Ormodi Csilla tanárnő, aki még nem sejthette, hogy a következő szünetben megajándékozásával körbeér a Tabán iskola szeretetlánca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában