Helyi kultúra

2024.03.08. 10:30

Virággal köszöntötték a nőket a névnapos Zoltánok - GALÉRIA

Timár Kriszta

A szakadó eső sem tartotta vissza a névnapos rotarystákat, hogy nőnapi virággal kedveskedjenek a járókelőknek. Fotó: Török János

A tavalyi évhez hasonlóan idén is virágosztással köszöntötték a nőket a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai. Az esemény különlegessége, hogy kizárólag Zoltán nevű tagok vettnek részt az akcióban, akik ezen a napon ünnepelték névnapjukat. Elekes Zoltán, Kóti Zoltán, Németh Zoltán, Majó-Petri Zoltán és Szabó Zoltán közel ezer szál tulipánt osztott szét az Anna-kút környékén közlekedőknek kora reggel, akciójukat a szakadó eső sem tudta meghiúsítani. Gyalogosoknak és autósoknak is adtak egy-egy szálat, amellyel láthatóan felvidították a hölgyeket. 

Elekes Zoltán lapunknak elmondta, a zord időjárás miatt szinte mindenki rohant, de többen így is időt szenteltek annak, hogy elolvassák feliratos pólójukat, amely azt hirdette, hogy a rotarysta Zoltánok a nőnap szövetségesei. Ennek ellenére még közülük sem mindenkinek esett le, hogy névnaposokról van szó. Természetesen azonban sok viszontköszöntést is kaptak a kedves gesztusért és csupán néhány fiatal lány volt, aki nem fogadta el a tulipánt a középkorú férfiaktól. Az akción egyébként váratlanul megjelent a Rotary Magyarország kormányzója, Gila Erzsébet is. Őt természetesen szintén felköszöntötték egy szál virággal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában