Helyi kultúra

2024.05.24. 20:53

Szárnyal tovább az Író-Deák pályázat a Szent István-iskolában

Az egész Kárpát-medence területén különösen népszerű a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola Író-Deák vers- és novellaíró pályázata. Majdnem 1500 mű érkezett idén a zsűrihez.

Tábori Szilvia

A fiatal író-deákok az egész péntek délutánt az irodalom bűvkörében tölthették. Fotó: Tábori Szilvia

Lelki és szellemi muníciót is adó kötetlen, családias beszélgetéssel indult a szakmai zsűri tagjaival a május 24-i péntek délután azoknak a diákoknak, akik bejutottak az Író-Deák vers- és novellaíró pályázatra. A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola immár huszonhetedik alkalommal hirdette meg versenyét 10-18 éves tanulóknak. Idén 442 pályázó majdnem 1500 művel jelentkezett a rangos eseményre, négy különböző kategóriában. A legjobbnak ítélt 20 diák pénteken délután személyesen adta elő művét a zsűritagok előtt, akik a nap végére – ha nehezen is – felállították a rangsort.

Purgel Beáta, a verseny szervezője lapunknak elmondta, büszkeséggel tölti el a szervező iskolát, hogy évről évre emelkedik a beadott művek száma. Pályázatukat az utóbbi két évben a Hódmezővásárhelyi Tankerület támogatásával az ország valamennyi tankerületi iskolájában megismerték. Idén különös meglepetés volt, hogy lényegesen több verset kaptak a prózai írásokhoz képest. Purgel Beáta kiemelte, a személyes találkozás a zsűrivel, az útravaló tanácsok, támogató és értékelő szavak minden évben nagyon fontosak a résztvevő gyerekeknek.

A beérkező alkotásokat, az előadásokat értékelő zsűritagok: Cserjés Katalin egyetemi adjunktus, Kelemen Zoltán főiskolai tanár, Kakuszi Péter egyetemi docens és Simon Ferenc gimnáziumi tanár. Ebben az évben az ő munkájukat segítette Csizmadia Edit magyar-könyvtár szakos tanár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában