Igényes szórakozás

2021.07.25. 10:16

Kedden indul a Muzsikáló udvar Szegeden

Igényes szórakozást kínáló, változatos műsorral várják a zenebarátokat a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán, ahol az idén is megrendezik a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozatot – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

20190711 Budapest, Margit-sziget Koronázási ünnepi szertartásjáték sajtótájékoztatója A képen: Szirtes Edina Mókus Fotó: Szanyi-Nagy Judit SZNJ Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A hangversenyek sora kedden este a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttesek koncertjével indul. Színpadra lép a Szegedi Szimfonikus Zenekar Fúvósötöse, a Giovani Artisti Vonósnégyes és a Tisza Kvintett, szólót játszik Somogyi Júlia fuvolaművész.

Szirtes Edina Mókus is színpadra lép vendégként július 30-án a szegedi városháza udvarán. Fotó: Szanyi-Nagy Judit/MW

Július 30-án a Deák Big Band az ősszel megjelenő On the Sunny Side of the street címet viselő lemezének anyagából játszik koncertjén. Az est vendégeinek – Szirtes Edina Mókusnak, Tabatabai Nejad Flórának és Frankie Látónak – köszönhetően extra produkciókra és meglepetésekre is számíthat a közönség. Augusztus elsején Hubay Jenő 1898-ban komponált Gyermekjelenetek hegedűre és zongorára című ciklusát mutatják be. Augusztus 3-án a Pár-beszéd című zenés irodalmi esten Grecsó Krisztián válogat friss, szegedi írásaiból.

A prózákra Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak. Augusztus 5-én a szegedi Fool Moon is visszatér, és bemutatja Maradunk című produkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában