Makó

2022.02.12. 10:20

A múzeum Pulitzert népszerűsítette

Pulitzer József mellszobra Makó főterén. Fotó: Szabó Imre

Az előző évekhez hasonlóan a makói József Attila Múzeum idén is csatlakozott a Digitális Edukációs Múzeumi Órák (DEMÓ) nevű programsorozathoz, amit az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája szervezett meg immár ötödszörre. Az online múzeumpedagógiai eseményt február 9-én tartották a virtuális térben, híres magyarok tematikával 3–12. évfolyamos diákok számára. 

 

 

A szervezők több mint 40 magyarországi és határon túli múzeum feladatait és játékait gyűjtötték össze korosztályi bontásban, reál és humán csoportosításban. A diákok a digitális térben kalandozhatnak előre megadott feladatok, virtuális séták, online kvízek, edukációs videók, online fejtörők és kreatív játékok sokaságában. Tudósoktól a művészeken át a hatalmas felfedezésekig számtalan neves magyar bemutatásával hatalmas tudásanyag került terítékre rendhagyó mó­­don az iskolák számára. Mindez ingyenesen, egy gyors regisztrációt követően vált elérhetővé bárki számára. 

 

 

Az esemény célja a hazai mú­­zeumok népszerűsítése volt a fiatalok körében az online térben. A makói múzeum ehhez egy Pulitzer József életét és munkásságát megidéző anyaggal csatlakozott. Pulitzer, az amerikai sajtócézár idén 175 éve, 1847. április 10-én született Makón. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában