Hódmezővásárhely

2022.07.25. 18:10

Feltárul a csodakamra a gyerekeknek

T. Sz.

Archív Fotó: Tábori Szilvia

Csodakamra múzeumi tábort szervez a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A régi korok történetei, a múzeumi világ iránt érdeklődő főként 9-10 éves gyerekeket várnak augusztus 15-e és 19-e között a Tornyai János Múzeumban tartandó szünidei turnusra. 

Olyan időutazásra invitálják a résztvevőket, amelyben feltárulnak a múlt titkai az őskortól a legutóbbi évszázadokig. Mint azt Selmeczi-Tóth Andrea, a program szervezője lapunknak elmondta: a gyerekek megismerkedhetnek többek között a régész, a történész, a néprajzos múzeumi munkatársak izgalmas feladataival, beleshetnek a restaurátor műhelyébe és még sok egyéb érdekes, ritkán látott hely kulisszái mögé. A régészek mesélnek majd a terepmunka legérdekesebb részleteiről, lesz kézműves foglalkozás, és a gyerekek megismerkedhetnek például a Bestiárium című időszaki kiállítással is. 

A szeptember végéig látogatható tárlat egy sajátos középkori természetismereti kódex mintájára készült. Az állatokkal díszített tárgyak segítségével elődeink világképét segít felfedezni. A tárlat főként 19. századi tárgyi emlékeket, korabeli használati tárgyakat mutat be.  

A tábort vezeti: Selmeczi-Tóth Andrea művelődésszervező-múzeumpedagógus, illetve a Tornyai János Múzeum munkatársai. Időpont: augusztus 15. és 19. között 8-tól 16 óráig. Részvételi díj és egyéb információ a 06/62/ 533-317-es telefonszámon kérhető.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában