Papírvirágot díszítettünk Marcival

2022.08.02. 16:36

A bordányi kézműves táborban jártunk

Minden héten más táborba várják a bordányi gyerekeket és fiatalokat. Ezen a héten a kézművesség van soron, amit mi is kipróbáltunk. A forráskúti Gyuris Marcinak segítettem papírvirágot készíteni. Nem biztos, hogy hazavitte az kész művet.

Arany T. János

Kedden papírvirágokat készítettek a bordányi kézműves tábor résztvevői a Faluházban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Bordány

Arany T. János

Az ebéd utáni ejtőzésre érkeztünk: a gyerekek kényelmes babzsákokban, fotelokban fekve nézték a A Minden6ó című Jim Carrey vígjátékot. Hogy lesz ebből hangulatos riport, tettem fel magamnak a kérdést, majd a filmet megállítva a nyolc diák lelkesen felpattant és megmutatták a papírvirágaikat, amiken egész délelőtt dolgoztak. Igazából, annyira nem voltak lelkesek.

A lényeg az újrahasznosítás

A héten kézműves tábor zajlik a bordányi Faluház és Könyvtárban. Farkas-Szép Viktória táborvezető elmondta, a lényeg a költséghatékony, környezetbarát újrahasznosítás. Hétfőn például méhecskék készültek konzervdobozból, petpalackokból, söröskupakokból és használt gombokból. A tábornak idén nyolc résztvevője van, egy kivétellel mind lányok. Az egyetlen fiú mellett, ami azonnal feltűnt még, az a csend volt. Viktória is megerősítette észrevételemet, csöndes a csapat, mi furcsa a legutóbbi, 44 fős faluvédő tábor után, amely jóval mozgalmasabb volt mint a kézműveskedés. 

– Ügyesek, kreatívak, szófogadóak és önállóak – dicsérte a mostani csapatot a táborvezető.

Csak viccelt velem

– Leila anyukája találta, nem tudom, hol – felelte az egyetlen fiú, Gyuris Marci arra kérdésre, hogy miként került a táborba. Ő és Leila forráskútiak és a többiekhez hasonlóan élvezik a tábort. A fotó miatt mindenki megmutatta a délelőtt készült papírvirágot. Amikor megértettem a feladatot és az elkészítési technikát, úgy éreztem, fel kell dobnunk Marci virágának bibéjét további színekkel. Így lett egyre színesebb a papírvirág közepe. 

– Ilyen szépet még sose láttam – lelkendezett Marci, de aztán elismerte, hogy csak viccelt. Bár megígérte, hogy hazaviszi és megmutatja a szüleinek közös művünket, de amikor azt hitte, nem figyelek, láttam, hogy kiszedte a színes papírcsíkokat a virág közepéből. 

Hordozható amőba is készült

Szabó Eszter a nyolcadik osztályt kezdi szeptemberben az iskolában. Neki nem segítettem, elég jól sikerült a papírvirágja. Tavaly és tavalyelőtt is itt volt a táborban. Azt mondta, szeret alkotni, jó a hangulat és a társaság is. A gyerekek szerdán hordozható amőba játékot készítenek, csütörtökön kaspót festenek, pénteken gipszfestés lesz és könyvjelzőket is gyártanak majd.

Foci és hittan

A héten nyári focitábor is zajlik Bordányban, a Bordány SK szervezésében. A jövő héten pedig Kincskereső tábor címmel hittantábor várja a gyerekeket. A tábort az általános iskolás hittanosainak szervezi a bordányi plébánia. Jelentkezés: [email protected] e-mailcímen lehetséges. Bordányban egész nyáron várják a gyerekeket táborozni, idén volt már faluvédő tábor, NyelvTanoda, úszótábor, kuckoló tábor, amit különféle játékokkal töltöttek a résztvevők, napközis karate tábor, görkorcsolya-, valamint ficánka úszótábor.

 

Címkék#Bordány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában