Vándor Bagoly díj

2022.11.28. 17:30

Bagoly költözött a könyvtárba Szentesen

Nyugalom, a könyvek nincsenek veszélyben, a madár ugyanis ártalmatlan. Sőt, egyenesen egy jó hír hozója: azt jelzi, jó kezekben vannak a gyerekek.

Majzik Attila

Egy évig büszkélkedhet a könyvtár a Vándor Bagoly díjjal. Fotó: Majzik Attila

A Vándor Bagoly díjat 2012-ben alapította a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának vezetősége. A szobor ötlete Bulgáriából vándorolt hozzánk, és azt a nemzetközi üzenetet hozta magával, hogy mennyire fontos az olvasás, a könyv szeretete és mekkora a felelősségünk a jövő generációjával szemben. 

A bagoly azóta minden évben tovább repül egy olyan gyermekkönyvtárba, ahol ezt az üzenetet a legszínvonalasabban, legkreatívabban adják tovább a gyermekeknek. Idén a Szentes Városi Könyvtár gyermekkönyvtárát választotta otthonául a bagoly, ahol egy évig fog időzni.

Mint Pintérné Horváth Anikó gyermekkönyvtáros elmondta, a bicskei könyvtárból hozzájuk kerülő díj nagy felelősséggel jár, mert ezáltal még inkább a munkájukra irányul a figyelem.

– Gyerekkorban kell megalapozni az olvasás szeretetét, mi pedig nap mint nap ezért dolgozunk. Ez a díj a munkánk, az évek óta futó programjaink elismerése: a Baba-mama klubbal, az Alkotóka kézműves foglalkozásaival és a 20 éve működő Könyvtárhasználati vetélkedővel is a könyvek szeretetét erősítjük – mondta el Pintérné Horváth Anikó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában