Tóth József Színház és Vigadó

2022.11.23. 19:40

Ideiglenesen Szentesre "költözik" a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be - közölte Seregi Zoltán igazgató közleményben szerdán.

Delmagyar.hu

Mint írta, a békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. Így "azokat az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudjuk Szentesen játszani" - írta, hozzátéve, hogy a próbákat Békéscsabán tartják majd.

Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol Revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.

"Ez a terv biztosítja, hogy április 1-től öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán" - írta az igazgató, hangsúlyozva, hogy egyetlen előadást sem szeretnének törölni a békési megyeszékhelyen, és azt sem szeretnék, ha jövő szeptemberre csúszna egy a mostani évadra tervezett bemutató.

Az évad utolsó premierje egy Agatha Christie-krimi lesz, amelybe ismét visszatér Felkai Eszter színésznő. Azt májusban már Békéscsabán mutatják be a tervek szerint - írta Seregi Zoltán.

(MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában