szegedi

2023.01.21. 20:40

Kárász Zénó visszatér a tévéképernyőre

Hétfőn startol a TV2 legújabb sorozata Hazatalálsz címmel, amely igazi sztárparádénak ígérkezik. Kárász Zénó, a Szegedi Nemzeti Színház színésze is szerepet kapott benne, akit a '90-es években a Família Kft. Ádámaként zárt szívébe az ország. 25 év után tér vissza a tévéképernyőre, ráadásul hajdani „ancijával”, Esztergályos Cecíliával.

Koós Kata

A tévésorozat mellett márciustól újra láthatja Kárász Zénót (képünkön jobbra) a szegedi színház színpadán is a közönség. Elsőként Gálként Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájában. Archív fotó: Karnok Csaba

Feltehetően még most is sok családban idézik a '90-es évek slágersorozatának szállóigévé vált mondatait, mint az „Eddig, eddig, eddig vagyok!” vagy a „Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!”. A főszereplő Szép család legidősebb fiaként tett szert országos népszerűségre annak idején Kárász Zénó, aki a Família Kft. után színházakban csillogtatta tovább tehetségét, 2010 óta erősíti a Szegedi Nemzeti Színház társulatát. Hétfőn azonban visszatér a tévéképernyőre a TV2 legújabb, Hazatalálsz című sorozatában. 

– Nagyon megörültem, mikor meghívtak a castingra. Utána másfél hónapig vártam izgatottan, aztán csak felhívtam Dömötör Tamás főrendezőt, hogy mi a helyzet. Erre csak annyit mondott, „nyugi papikám, a tiéd” – mesélte lapunknak Kárász Zénó, akinek a jó hír után egyik első dolga volt felcsörögni hajdani „anciját”, Esztergályos Cecíliát. 

– Megkérdeztem: „mutti, nyomjuk?”. Jót nevettünk, nagyon megörültünk egymásnak. A nyári nyitóbulin is boldogan köszöntöttük egymást. A sorozatban „anci” volt, de azóta már csak muttinak hívom – mondta el mosolyogva. 

A Hazatalálsz egy fiktív, a fővárostól száz kilométerre található településen, Farkasligeten játszódik. 

– A főszereplők egy testvérpár, Vitéz Brigitta és Tamás (Réti Adrienn és Hajmási Dávid), akik szüleik elvesztése után gyermekotthonba kerülnek, valamint egy fiú, Farkas Rajmund (Jaskó Bálint), aki már régebb óta az otthon lakója. A történet akkor indul, amikor már felnőttek. Brigittából fodrász lesz, testvéréből, Tamásból rendőr, Rajmundból pedig bűnöző – mondta el Kárász Zénó, aki Rajmund könyvelőjét, Kővári Tibort alakítja a sorozatban, egy négy tűz között gyötrődő családapát. 

– Történetbeli feleségem, Janka (Nagy-Kálózy Eszter) komoly mentális problémákkal küzd. Néha teljesen tiszta, máskor totálisan elveszett. Van egy kislányom, akit Törőcsik Franciska alakít, belé szerelmes mindkét egykori intézetes fiú, és van egy fiam is, Márkó (Kenéz Ágoston), aki elfordul tőlem. A főnököm ugyanis a bűnöző Rajmund, akinek könyvelőjeként kétes ügyleteiben segédkeznem kell. Ki szeretnék szállni, mert nagyon szeretem a családomat, de nem tudok kilépni, mert állandóan lehetetlen helyzetek elé állít a főnököm. Szóval Tibornak állandó téboly az élete – részletezte a színész, akit a képernyőn túl természetesen márciustól újra láthat a szegedi színházakban is a közönség. Az újranyitás után a Játék a kastélyban komédia Gáljaként tér vissza a színpadra, majd az Élve megégetve – boszorkánytéboly színmű magisztereként borzolja a kedélyeket, május 19-én pedig a Móricz Zsigmond: Rokonok színműben játssza a polgármestert. 

– Nagyon jól érzem magam Gálként, lenyűgöző volt Bezerédi Zolival dolgozni, Molnár Ferenc pedig nagy kedvencem. Évekkel ezelőtt volt szerencsém Az üvegcipő című darabjában Sipost játszani, már akkor csoda volt számomra. Az Élve megégetve előadás is óriási szerintem, Koltai M. Gábor rendezése fantasztikus. A Rokonok szintén nagy szívügyem, várom nagyon. Szikszai Rémusz rendezi, akivel eddig még sosem dolgoztam együtt – mondta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában