Helyi kultúra

2023.03.03. 20:40

Falun is meglátták az értékeket

M. A.

Tájképeken, életképeken mutatják be a tanyák világát. Fotó: Nagytőkei Önkormányzat

Tavaly ünnepelte 25 éves fennállását a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete. Az öt megyét átfogó egyesület az évfordulót szakmai konferenciával és egy fotópályázattal ünnepelte meg: a kiírás témája a tanyák értékei, a tanyai vagy falusi élet, illetve a tanya- és falugondnoki munka volt, ezeket lehetett tájkép vagy életkép formájában bemutatni.

A tanyák értékei fotópályázat vándorkiállítását Nagytőkére is elvitték, mivel a helyi falugondnok, Aradi Imre is részt vett a pályázaton és munkáját különdíjjal ismerték el.

– Egyébként is szoktam fotózgatni munka közben, ezért hagytam magam rábeszélni a pályázatra. Itt természetben van az ember, már a madarak is várnak, megismerik az autót, csak az utolsó pillanatban röppennek arrébb, ha jövök – mesélte Aradi Imre.

A falugondnok több mint 5 ezer hektáros terület jár be nap mint nap, 380 embernek segít. Intézi az ügyes-bajos dolgaikat, ételt visz a tanyavilágba, ezért a nagytőkeiek is kíváncsiak voltak, hogy látja kamerán keresztül a világukat.

– Nagy meglepetés volt ez a nagytőkeieknek, de nekem is egy „csoda” volt az érdeklődésük, az irántam való szeretet. Ebben a munkában nem az a lényeg, hogy bevásárolok nekik, hanem hogy ott maradok velük pár szót beszélgetni. Valamennyi időt minden háznál eltöltök. A mi munkánkat nem a pénzért csinálja az ember, ezt szeretni kell – összegzett Aradi Imre.

A tanyavilágot bemutató fotókiállítás március 8-ig látható Nagytőkén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában