Helyi kultúra

2023.03.11. 13:35

Hangszersimogató délelőtt Makón - Fotók

Gyermekkoncertre és hangszersimogatásra várták a kicsiket szombaton a Makói Általános Iskolában. A művészeti intézményegység vezetője, Rónai Dániel ennek apropóján azt is elárulta, mennyire érzik otthon magukat az Almási utcai új iskolaépületben.

Szabó Imre

A gyerekeknek nagyon tetszett a nem mindennapi élményeket nyújtó délelőtt. Fotó: Szabó Imre

– Azért hoztam el a gyerekeket, mert a mi családunkban a mindennapi élet része a zene és a tánc – mondta szombat délelőtt a Makói Általános Iskola előcsarnokában az egyik érdeklődő édesanya, Hódi Krisztina. Mint elmondta, a három fia közül kettőt hozott el, egy jégkorongmeccsen van. A legkisebb, Balázs 2 éves, szeptemberben kezdi majd az ovit, de már ő is jár táncházba. Otthon van gitár, zongora, a nagyobb gyerekek közül egy dobol, a másik néptáncos.

– Nagyon szeretjük a muzsikát. Az a tapasztalatom, hogy nagyon jó hatással van a kicsik fejlődésére – tette hozzá.

Rajta kívül még több mint félszáz szülő, illetve gyerekeik jöttek el a Makói Általános Iskola rendezvényére, aminek a célja az volt, hogy felkeltse az érdeklődést a zeneoktatás iránt. Az iskolába érkező gyerekek nem csupán a hangszeres művészeti oktatást végző pedagógusok mesefilm-zenéket felvonultató koncertjét hallgathatták meg, hanem ezt követően maguk is kipróbálhatták a különféle zeneszerszámokat. Az épület bebarangolása során négy különböző hangszeres, illetve képzőművészeti állomás várta az érdeklődőket egy-egy teremben. A programot közös tánc zárta. Rónai Dániel, a művészeti intézményegység vezetője elmondta, korábban zeneovikat szerveztek, de amióta az Almási utcai épületegyüttesben működnek, szélesebbek a lehetőségek. – Azt látjuk, hogy nagy igény van a gyerekeknek szóló minőségi produkciókra. Nekünk, pedagógusoknak pedig kikapcsolódást is jelent, hogy könnyűzenét játszhatunk nekik – mondta. A sikert látva most azon gondolkoznak, hogy rendeznek hasonló eseményeket a jövőben is. 

Otthonra lelt a Bartók
– Az épület vadonatúj, természetesen ki kellett tapasztalnunk, mi mire alkalmas. Még jelenleg is folynak hangszigetelési munkálatok, de lassanként belakjuk a termeket, korszerű feltételeket teremtünk a hangszeres oktatásnak – mondta Rónai Dániel arról, hogy a Bartók-épületből átkerültek az Almási utcaiba. – A mai nappal is azt szerettük volna üzenni, hogy nem csak túléltük a váltást, de fejlődünk is – mondta.  

 

 

Címkék#Makó#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában