Helyi kultúra

2023.04.28. 11:50

Könyvajánló - Jakupcsek Gabriella: A napos B oldal

delmagyar.hu

A menopauzától a combban hirtelen szűknek bizonyuló farmereken át a csókolommal köszönő felnőttekig számos jele van egy nő számára annak, hogy bizony már a B oldal forog. A szegedi származású televíziós műsorvezető, Jakupcsek Gabriella legújabb könyvében az őszinte és szókimondó szembenézés és szakemberek segítségével mutatja meg, hogy nincs okunk kétségbeesni, ha a fiatal éveinkről már inkább csak múlt időben beszélhetünk. A legtöbb problémára megoldás is akad, az évek múlása pedig számos új lehetőséget, új örömöt hoz. Így van okunk hinni benne, hogy életünk ősze nem csak a lombhullatásról szól, hiszen még nagyon sokszor kisüt a nap.

– Ez a könyv azért született, mert azt hiszem, tudom, mit érzel, tudom, min mész keresztül. És bár varázsló én sem vagyok, mégis szerettem volna melléd állni, és elmesélni, hogy mik az én személyes tapasztalataim a változókorról és a fiatalság talán mégsem annyira fájó elmúlásáról. Segítségemre volt több nagyszerű szakember, akik fontos gondolatokat, tanácsokat fogalmaznak meg többek között a párkapcsolat, a karrier, az egészségmegőrzés, szépség és öltözködés témájában. Velük együtt szeretném megmutatni: igenis tudsz teljes és tartalmas életet élni ötven-, hatvan-, hetvenévesen is, sőt. Támogatlak benne, hogy találd meg a szépséget a mindennapokban és magadban is – írta ajánlójában a szerző.

A tabudöntően őszinte kötet, amelyet a könnyed humor és irónia hat át, erős önreflexiókkal segít mélyebben megismerni azt az életszakaszt a nők életében, amelyet a társadalmi szorongások félelmetesnek állítanak be, holott valójában rengeteg szépséget és vidámságot rejt.

Ha a nyár legnaposabb és legőszintébb kötetére vágysz, ezt vidd magaddal utazáshoz, vagy csak tartsd az éjjeliszekrényen, mert gondolatai és humora jó, ha mindig kéznél vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában