Helyi kultúra

2023.05.13. 18:42

Piknikeztek a domaszéki gyerekek – Fotók

Családi pikniken köszöntötték az elmúlt 3 évben született domaszéki kisgyermekeket szombaton. Az ingyenes ugrálóvár mellett volt ügyességi verseny, rajzverseny és kézműveskedés is.

T. K.

Fotó: Karnok Csaba

Családi piknikre várták a domaszékieket szombaton a sportcsarnokba. A rendezvény az immár hagyományos babaköszöntő köré szerveződik minden évben, a koronavírus-járvány miatt azonban az utóbbi két évben kimaradt. Így idén három évnyi helyi újszülöttet köszöntöttek, szám szerint 116-ot. Ők mindannyian 10 ezer forintot kaptak Babakötvény számlára, édesanyjukat pedig muskátlival ajándékozta meg az önkormányzat.

A nap tehát elsősorban a kicsikről szólt, de a nagyobb testvérek sem unatkoztak. Az ugrálóvár egész nap tele volt, de a mozgásigényt nem csak így lehetett kielégíteni. Összeállítottak egy 8 pályás ügyességi versenyt is, amelyet akik a leggyorsabban teljesítették, érmet kaptak.

– Igyekeztünk megmutatni, hogy a legegyszerűbb eszközökből is lehet izgalmas játékokat kreálni – mondta el Rappainé Nagy Klaudia szervező. Az egyik állomáson például az volt a feladat, hogy anyacsavarokat kellett egymásra pakolni. Talán hihetetlennek tűnik, de fél tucatnyinál többet még a felnőttek sem tudtak felstócolni. Így ebben a versenyszámban különösen nagy dicsőség – és egy különdíj – jutott a győztesnek, aki 10 anyát rakott egymás tetejére.

A szervezők az aszfaltrajz versenyt is különlegesen oldották meg: hogy a nagy esőzések után ne a vizes betonon térdeljenek a kicsik, hatalmas ív papírt terítettek ki a sportcsarnok padlójára, arra lehetett alkotni. De lehetett hagyományos módon, asztalnál is rajzolni, kézműveskedni, illetve a lányok csillámtetkót is varrathattak magukra. A programzárásra úgy láttuk, minden gyerek kellően elfáradt, így az aznapi délutáni alvásért remélhetőleg a legtöbb családban nem kellett könyörögni – a felnőttek számára valószínűleg ez volt a legnagyobb ajándék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában