Újra koncertezik a vásárhelyi hard rock zenekar

2023.05.05. 17:00

Tovább dübörög a Crash5

A sodró lendületű koncertjeiről ismert Crash5 szombaton este hét órától Vásárhelyen, a Kossuth téren lép fel újra. A 2019-ben alakult banda néhány tagcsere után 2021 óta a jelenlegi felállással zenél.

Tábori Szilvia

Fotó: Mihaly Istvan

A hódmezővásárhelyi Crash5 zenekar egyfajta „supergroup”, hiszen a tagok korábban olyan legendás csapatokban játszottak, mint az Interrock, a Traubi Rock Band, a Pop Filter, a Robin Hód és a Végletek. A 2019-ben alakult banda néhány tagcsere után 2021 óta a jelenlegi felállással zenél. Hecskó Viktória, Lázár Sándor, Karsai János, Fischer Sándor és Török László május 6-án, szombaton este héttől a vásárhelyi Kossuth téren zenél.

Közös munkájuk folyamatos felfedezés és inspiráció. Korábbi tapasztalataikkal ellentétben, köztük nincs feszültség, teljes az egyetértés még annak ellenére is, hogy privát életükben mindannyian más stílust képviselnek. Könnyen gondolhatnánk, hogy a Crash5 repertoárjának némelyik darabja komoly kompromisszum, de állításuk szerint szó sincs megalkuvásról. A zenei kapcsolódási pontokat keresik tehát, amihez nagy segítség az egymás iránti kölcsönös tisztelet, a zenei alázat. A csapat gitárosa például kifejezetten kemény zenét hallgat, de még ő is megtalálja a maga inspirációját egy Miley Cyrus vagy Dua Lipa slágerben.

– Valahogy úgy működik ez, hogy Fischer Sanyi elkap egy-egy kevéssé domináns dallamot a kiválasztott slágerben, amelynek közösen egy teljesen új hangszereléssel adunk lendületet – magyarázták a csütörtök esti próbájukon. Így műsoruk teljesen homogén, a hard rock dalok közül szinte egyáltalán nem lógnak ki a mai népszerű, eredetileg poposabb slágerek sem. Azt mondták, összetett a feladat, pontosan érezni és tudni kell, hogy mit vesznek el belőle, vagy mit tesznek hozzá ahhoz, hogy a közönségnek ne legyen hiányérzete. Tisztában vannak vele, hogy a közönség gyorsan továbbáll, ha nem köti le őket egy produkció. Ahogy azt is látják, amikor hatással vannak az emberekre, akik ott ragadnak a színpad előtt. Szerintük sokat jelent, hogy nem csupán a kötelezőt hozzák, hanem beleteszik a bennük munkáló energiát minden fellépésükbe. A dalszerzés igénye is kerülgeti már őket egy ideje, de tisztában vannak az időigényes feladat súlyával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában