Helyi kultúra

2024.03.14. 21:02

Fáklyákkal ünnepelt Makó (Fotók)

Szabó Imre

– A forradalom hősei arra hívnak ma is minket, hogy hazaszerető és hazáját féltő emberek közösségeként álljunk ki Magyarország és Makó szabadságáért – mondta többek között ünnepi beszédében Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a város központi ünnepségén. A szabadságharc emléknapjának előestéjén a főtéri Kossuth-szobornál gyűltek össze az emlékezni vágyók. A városvezető kiemelten szólt a nagy idők makói résztvevőiről – mint fogalmazott, ők büszkeséggel töltenek el bennünket.

A beszéd előtt a Magán Zeneiskola fúvósai muzsikáltak és a Dr. Mihálka György Vegyeskar, illetve Petrás Mária énekelt, utána pedig a Forgatós táncegyüttes adott műsort. A rendezvény ezt követően fáklyás-lovas felvonulással folytatódott a városközpont körül. A menet a főtéri szökőkútnál ért véget, ahol a nagyszínpadon Szentpéteri Csilla és zenekara adott koncertet Március vihara 1848 címmel, Varga Miklós közreműködésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában