Helyi kultúra

2024.05.25. 18:00

Családok önfeledt öröme volt a Tiszta Szívvel Egyesület gyereknapja – Galéria

Egy olyan programot szeretett volna összeállítani gyereknap alkalmából a Tiszta Szívvel Egyesület Vásárhelyen, amely egyszerre ad önfeledt örömet és fogalmaz meg egy fontos üzenetet a gyerekeknek. A minőségi élménnyel példát mutatni szerintük a jövő záloga.

Tábori Szilvia

Képalá: Kaland, mese, igazi családi program, együtt töltött minőségi idő. Fotó: Tábori Szilvia

Mindaz, ami körbevesz bennünket, amit a gyermek lát, megél és tapasztal, az formálódik benne követendő példává. Természetesen különösen fontos, hogy otthoni környezetben mit képviselnek a szülők, vagy hogy pedagógusként mit mondunk a gyerekeknek az iskolában, ám a saját tapasztalatok, élmények ivódnak be igazán és mélyen a lelkekbe 

– nyilatkozta lapunknak a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány gyermeknapi forgatagában Lázárné Megyeri Zita, a szervezet kuratóriumi elnöke arra a kérdésre,  milyen értékek és elképzelések mentén tervezték az utolsó májusi szombatra a láthatóan üzenet értékű rendezvényüket. Megyeri Zita szerint a minőségi élmény kiteljesedését és nélkülözhetetlen voltát szerették volna képviselni a városi stadionban tartott egész napos rendezvény valamennyi programjával.

Mindig is az egyesületünk célkitűzése, hogy ami munkát a kezünk közül kiadunk, amihez a nevünket adjuk, az minőségi legyen. Olyan játszótereket hoztunk létre, illetve újítottunk fel, ami azon túl, hogy megfelel a szükséges előírásoknak, esztétikusak. Fontos a gyerekeknek azt látni, hogy amit csinálunk, azt érdemes minél jobban tenni, amit másnak adni szeretnénk, azt tegyük színvonalasan. Abban hiszünk mind, elérhetjük, hogy ez lesz a követendő példa, ugyanakkor elvárás is magunkkal és másokkal szemben 

– hangsúlyozta Lázárné Megyeri Zita, aki szerint megfogalmazhatatlan öröm látni, amikor egy játék, egy bátorságpróba, kalandpálya önfeledtséget csal a gyerekek és büszke szüleik arcára. 

Az általunk megszólított Kiss család kifejezetten a kalandos játékok, ügyességi vetélkedők miatt érkezett a rendezvényre. Mint az édesanya, Ildikó kérdésünkre elmondta, saját szüleik nyomdokain haladva törekszenek arra, hogy alkalmakkor ajándékok helyett élményekkel lepjék meg három gyermeküket. Abban bíznak, hogy így az egymással töltött időt, a tapasztalatokat, az önfeledt örömet a tárgyi ajándékoknál jobban értékelik majd. És ez jótékonyan formálja személyiségüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában