Helyi kultúra

2024.05.16. 18:43

Csoda született a színpadon az Aranyossy-iskola gáláján - GALÉRIA

Részint a szülők örömére, egyúttal fontos társadalmi üzenettel rendezte meg gáláját az eltérő nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola.

Tábori Szilvia

Sokan, sokfélék vagyunk, mégis jó így együtt. Fotó: Tábori Szilvia

Sokféle érzés töltötte meg az eltérő nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda, Általános iskola, Szakiskola mesével, énekkel, tánccal és versekkel színesített gálaműsorát május 16-án, csütörtökön a vásárhelyi művelődési központ zsúfolásig megtelt színháztermében. Talán volt olyan család, amelynek tagjai először pillantották meg gyermekük különleges tehetségét a színpadon, mások felszabadult megnyugvással figyelték, milyen jól boldogulnak a szerepléssel a máskor oly’ féltett óvodások és iskolások.

A lázas készülődés közepette lapunknak főszervezőként, egyúttal az Aranyossy Alapítvány elnökeként Laskai Nóra pedagógus úgy fogalmazott: lelki muníció mindannyiuknak egy ilyen esemény. A gyerekeknek pozitív megerősítés, a szülőknek és pedagógusoknak pedig megható és szívmelengető öröm. Egy ilyen sokszínű produkciókkal teli eseményen a szülők olyan élethelyzetben láthatják a gyermeküket, amelyre nem feltétlenül van lehetőség a hétköznapokban. Meglátják ügyességüket, tehetségüket, kölcsönös boldogság minden ilyen pillanat.

Az iskola alapítványa hívta életre mozgalmas és sokrétű rendezvényüket, de a kitartó diákok, a kreatív tantestület nélkül nem jöhetett volna létre. A belépőjegyből befolyt összeget részben fejlesztő eszközök vásárlására fordítják.

– Nem túlzás azt állítani, hogy sokan itt látják meg először, micsoda kincs rejlik a sajátos nevelési igényű gyermekekben. Olykor mi, pedagógusok is meglepődünk, milyen csoda lakozik bennük. Tehetséggel, őszinte lelkesedéssel, szívvel-lélekkel állnak a színpadon, sok-sok, apró lépésenként haladó szorgalmas gyakorlás után – mondta. Majd azt hangsúlyozta: fontos társadalmi üzenetet is hordoz a rendezvényük, hiszen sokan, sokfélék vagyunk, mégis jó így együtt. Érdemes ezt megmutatni a világnak, különösen, hogy talán a róluk alkotott kép és a valóság olykor eltér némileg egymástól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában