Szegedi hírek

2024.06.07. 14:45

Sportoló példaképekkel együtt mozogtak a Zrínyis diákok – GALÉRIA

Sikeres szegedi sportolókkal mozoghattak együtt a Zrínyi diákjai a pénteki sportnapon. Vízilabdázók, focisták, súlyemelő és evezős edző is beállt közéjük a sorversenyekbe, játékokba.

Timár Kriszta

A sportot, a mozgást és az egészséges életmódot ünnepelték pénteken a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. A sportnapon az intézmény minden diákja kipróbálhatta a különböző mozgásformákat, amelyben ismert szegedi élsportolók segítették őket. Balog Kinga igazgató elmondta, példaképként szerették volna őket a gyerekek elé állítani, akik saját karrierükkel bizonyítják, milyen fontos a kitartás, az elszántság és a sport szeretete.

A program közös bemelegítéssel kezdődött, ami a rekkenő hőségben, az udvarra tűző napon már önmagában kihívás volt. Ezt követően a diákok forgószínpadszerűen mozogtak a különböző állomások között, amelyek egy részét a Bartók téren, a Stefánián és a Lechner téren rendezték be. Külső helyszínen lehetett például focizni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgóival, célba dobni Sánta Dániel OB I-es vízilabdázóval, de volt kosárra dobás, célbaugrás, kötélhúzás és különböző sorversenyek is. Ezeket a feladatokat Botka Zsófia és Bocskay Edit vízilabdázók, illetve Kovács Sándor, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület evezős utánpótlás edzője segítette.

Az iskolaudvaron tollaslabda pályát és pingpongasztalokat állítottak fel, ahol Nagy Péter olimpikon súlyemelővel is játszhattak a diákok. – Az edzőtáborokban sokat pingpongoztunk, de már régen nem volt a kezemben ütő – mosolygott.

A másik sarokban egy akadálypályát állítottak fel: a bóják között végig kellett szaladni, majd kő-papír-ollót játszani a soron következővel. Ezt a feladatot Kiss Csaba, az OB I-es férfi vízilabdacsapat vezetőedzője felügyelte. – Ez is egy komoly sport, világbajnokokat fogok kinevelni a rendezvény végére – viccelődött.

A sport mellett a diákok kötetlenül ismerkedhettek és beszélgethettek a sportolókkal. Többen autogramokat is gyűjtöttek, a kicsik pedig azon versenyeztek, kinek a kezét fogják a külső helyszínekre sétálás közben. A programból a Zrínyi-iskola hagyományt szeretne teremteni, így valószínűleg jövőre is együtt sportolhatnak az ide járó diákok helyi példaképekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában