Kosárlabda

2021.10.22. 20:08

Kecskeméten is alulmaradt a Szedeák

Szezonbeli negyedik vereségét könyvelhette el a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a Kecskemét otthonában folyamatosan ment az eredmény után, végül sima vereséget szenvedett.

Munkatársunktól

Karahodzsics kosara nyitotta a meccset, majd közel két percet kellett várni a Szedeák első mezőnykosarára, ekkor Persons kettő plusz egyes akciója után 6-4 volt az állás. Kezdetben minden lepattanó a hazaiaké volt, így a negyed felére Pollard büntetői után már tíz ponttal, 16–6-ra vezettek. Ekkor viszont megjöttek a szegedi triplák, előbb Hunt majd Cook is a helyére küldött egyet. Pollard vezetésével tartotta pár pontos előnyét a Kecskemét. A negyedet Persons büntetői zárták le, miután Wittmann triplázás közben faultolta majd egy technikait is kapott, három ponttal vezetett a KTE tíz perc után.

Tripladobó versennyel kezdődött a második negyed, de ebben tartották a lépést a szegediek ellenfelükkel.

Egészen a negyed feléig, ekkor Karahodzsics-csal szemben látták szabálytalannak Kerpel-Froniust, a hazaiak centere bedobta a büntetőjét is, majd Jaramaz volt pontos a sarokból, 48–38-nál ismét kétszámjegyű volt a különbség.

Pollard képtelen volt hibázni, negyedik triplájával már 14 pont volt a hazaiak előnye, miközben a lepattanókkal továbbra is meggyűlt a Szedeák baja.

Ebből nem tudott faragni a Szedeák a nagyszünetre, 56–42-vel mentek a csapatok pihenni.

Kilencet ebből a hátrányból gyorsan ledolgozott a Szedeák, Filipovics gyorsan összeszedett hét pontot, azonban megint jött Pollard, mikor igazán közel jöhetett volna a Szedeák, megvillant az amerikai, 68–59. Karahodzsicstól jött egy extra tripla, amivel megint tízen kívül találta magát a Tisza-parti csapat, de Persons gyorsan válaszolt. A tizenkettedik (!) kecskeméti támadólepattanót követően Alston számára véget ért a meccs, mivel begyűjtötte az ötödik faultját is, a negyedet pedig Wittmann dudaszós triplája zárta, 80–66, kezdhette elölről az egészet a Szedeák...

Az utolsó negyedben nem jött a feltámadás, a Kecskemétnek pedig ezen az estén szinte minden behullott. A Szedeák jövő szombaton a Paks ideiglenes otthonában, Szekszárdon lép pályára.

Kecskemét–Naturtex-SZTE-Szedeák 100–86 (31–28, 23–12, 24–24, 20–20)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 7. forduló. Kecskemét, 800 néző. Vezette: Győrffy, Frányó, Lengyel.

Kecskemét: POLLARD 38/15, Kucsera, Jaramaz 15/6, MILUTINOVICS 18/9, KARAHODZSICS 11. Csere: Dramicsanyin 2, Wittmann 14/9, Kiss D. 2.Vezetőedző: Forray Gábor.

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 30/9, Cook 12/6, Szatmári, HUNT 12/9, Alston 2. Csere: Bognár 7, Kerpel-Fronius B. 6/3, Keller 7/3, Filipovics 7/3, Balogh, Polányi 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Kipontozódott: Alston (30.).

Ezek is érdekelhetik