Női vízilabda OB I.

2024.04.25. 16:18

Hátrányba kerültek a szegedi női vízilabdázók Tatabányán

Becsei Dávid

Fotó: Török János

Szerda esti lapzártánk után ért véget a női vízilabda OB I. 7–10. helyéért rendezett mérkőzése a Szegedi VE és a Tatabánya között utóbbi otthonában. A hazaiak 10–7-re nyertek, miután a gólszegény első negyedet követően még Szabó Tamás tanítványai vezettek 1–0-ra. Gólzáporral folytatódott a második negyed, a nagyszünetben így 5–4 állt az eredményjelzőn. A negyedik negyed elején már 10–6-ra vezetett a Tatabánya, ebből a négygólos különbségből hármat megtartva végül 10–7-re győzte le a Szegedet. Ezzel a tatabányaiak 1:0-ra vezetnek az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A második felvonást szombaton 20 órától rendezik a Tiszavirág Sportuszodában.

Tatabánya–Szegedi VE 10–7 (0–1, 5–3, 4–2, 1–1)
MOL női vízilabda OB I., 7-10. helyért, első mérkőzés, Tatabánya. Vezette: Kollár, Tordai.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 1, Zantleitner N., Zink 1, Orbán 4, Németh 1, Kurucz 2. Csere: Donauer, Nagy J., Szabó J. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K., Pap M., Tátrai 2, Pádár B. 1, Botka, Bereczki 3. Csere: Tóth F. (kapus), Baksa B. 1, Bocskay, Miklós D., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 6/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. 4/3.
Kipontozódott: Donauer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában