Helyi sport

2024.03.11. 06:30

Jászapáti Petra is utazik a vb-re

Vasárnap utazott ki a rotterdami világbajnokság helyszínére a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, amelynek több szegedi tagja is van.

Delmagyar.hu

Vírusos megbetegedése után visszatér Jászapáti Petra.

Fotó: Illyés Tibor

A szezon eddigi részét vírusos megbetegedése miatt kihagyó Jászapáti Petra is tagja a magyar csapatnak, amely vasárnap indult Rotterdamba a rövidpályás gyorskorcsolyázók pénteken kezdődő világbajnokságára.

A szakvezetés tervei szerint a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes szegedi versenyző a stafétában kap majd szerepet, egyéniben nem.

A 25 éves Jászapáti Petra október elejétől két hónapig egyáltalán nem tudott edzeni, ezért kihagyta a világkupa-sorozat mind a hat állomását és a januári Európa-bajnokságot is.

A jelenlegi legjobb magyar gyorskorcsolyázó mellett a junior világbajnok, szintén szegedi Somodi Maja, az idén 1500 méteren Eb-bronzérmes Sziliczei-Német Rebeka, az olimpiai bronzérmes szegedi, Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca alkotja a női csapatot.

A férfiaknál Bontovics Balázs, Tiborcz Dániel, Csizmadia Márk, valamint a két szegedi versenyző, Jászapáti Péter és Nógrádi Bence utazott a hollandiai vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában