Hátrányból nyertek

2024.04.28. 20:07

A HFC három gólt is rúgott a hajrában Martfűn

A labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 26. fordulójában hátrányból fordítva 4–1-re győzött Martfűn a Hódmezővásárhelyi FC.

Becsei Dávid

Az elmaradhatatlan győztes coportkép.

Forrás: a Hódmezővásárhelyi FC Facebook-oldala

Intenzíven és akaratosan futballozott a kispadról Koncz Zsolt által irányított Martfű, amely a kiesés elől menekül. Sokszor bejutottak a hazaiak a vendégek tizenhatosán belülre, amivel sok kellemetlenséget okoztak a vásárhelyi védelemnek. Fejsérülés miatt a martfű Vinczét, valamint Pleszkánt is cserélni kellett, majd a az első játékrész derekán Zámborit bokasérülés miatt váltotta Molnár Bence.

Nagyjából huszonöt perc után észhez tért a HFC. Gréczi ziccerben átemelte a kapus fölött a labdát, amit az egyik védő viszont kivágott a gólvonalról, néhány minutummal később pedig Mahler lövését védte a hazai kapus. A szünet előtt góllá érett a hazai dominancia, 1–0.

Rögtön az 50. percben egyenlített Mahler egy bombagóllal, 1–1. Ezután sokáig mezőnyjáték folyt, ugyanis mindkét csapat győzelemre játszott. A fáradó Martfűtől egyre inkább átvette a területeket a HFC, amely Sipos lekészítés után Borbás védők között megszerezte a vezetést, 1–2. A hosszabbítás kezdete előtt Mahler újból betalált a hosszúról, majd a 92. percben Hegedűs állította be az 1–4-es végeredményt miután Borbás rossz labdaátvételét követően az üres kapuba lőtt.

Antal Krisztián: – Nehéz mérkőzésen szereztük meg a három pontot. Az első félidőben kevésbé tudtuk kontrollálni az ellenfél játékát, nem megfelelően játszottunk. A második játékrészben viszont már tudatosan futballoztunk, jól használtuk ki a területeket. Győzelmünket születésnapja alkalmából Vad Sándor elnökségi tagnak ajánljuk.

Martfű–Hódmezővásárhelyi FC 1–4 (1–0)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 26. forduló. Martfű, 300 néző. Vezette: Práth Dávid (Szilágyi N., Szilágyi Zs.).
Martfű: Gerhát – Szabó T. (Kriska, 53.), Mlinárcsik, Sindel, Vincze P. (Ficsor, 6.), Pintér (Szedlák, 53.), Vadas, Kasik (Lukács R., 75.), Asztalos (Izsold, 53.), Balla, Desnica. Edző: Koncz Zsolt.
HFC: Deczki – Gréczi (Borbás M., 73.), Mahler, Török, Sipos G., Pleszkán (Orosz M., 12.), Dóra D., Guth, Zana, Zámbori D. (Molnár B., 32.), Rabecz V. (Hegedűs M., 73.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Balla (44.), ill. Mahler (50., 88.), Borbás M. (80.), Hegedűs M. (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában