Hírek

2020.03.20. 16:50

Kutyás segélylánc indul

Bárki jelentkezhet a segélyvonalon, akinek szüksége van segítségre kedvence ellátásában.

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület vállalta fel, hogy segélyvonalukkal (https://www.facebook.com/zoldebsegely/) összekötik a karanténba vagy kórházba került gazdikat és a segítő szándékú önkénteseket. A segélyvonal országos, minden megyében, így nálunk is keresnek önkénteseket. Ha teljes vesztegzár alá kerül valaki, onnantól kezdve nem léphet ki otthonából és a kutyáját sem tudja sétára vinni.

Az azonnali kórház végképp ellehetetleníti a kutyatulajdonosokat. Bárki jelentkezhet a segélyvonalon, akinek szüksége van segítségre kedvence ellátásában, sétáltatásában, szállításában, megőrzésében, vagy tud valakiről, aki rászorul az ilyen segítségre. Az egyesülethez már számos önkéntes csatlakozott szerte az országból, aki tud sétáltatást, szállítást vállalni, vagy akár ideiglenesen magához tud venni magára maradt állatot.

A szervezet abban is segít, melyek azok a nélkülözhetetlen tárgyak, kiegészítők és adatok, amelyeket feltétlenül összekészítve kell tartani arra az esetre, ha hirtelen kórházi elkülönítőbe kerülnénk. Ilyen a póráz, szájkosár, oltási könyv, 2-3 heti élelem adagolási instrukciókkal, 2-3 heti gyógyszer, ha van, napirend, az állatorvos elérhetősége, valamint egy nyilatkozat, amit a gazdi és az ideiglenes segítő is aláír.

Hangsúlyozták: a koronavírus az ebekre nem veszélyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!