Rendőr vigyáz a kisdiákokra Mindszenten

Ezután gyakran járőröznek a mindszenti iskola mellett a rendőrök, és beszereltetett az intézmény egy kaputelefont is, a gyerekek biztonsága érdekében. A nagyobb fiatalok ugyanis a közelmúltban többször belekötöttek a diákokba a kisváros parkjában. Az önkormányzat kamerákat szereltet fel a közelben.

Korom András

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Bagitáné Széchenyi Mária iskolaigazgató, önkormányzati képviselő arra kérte a rendőrséget, hogy az idén fokozottabban figyeljenek az iskola környékére, főleg reggelenként. Bagitáné közölte: noha a nyílt iskolával kapcsolatos elveivel ellenkezik, mégis arra kényszerülnek, hogy bezárkózzanak, azaz kaputelefonos biztonsági zárat szereltessenek fel. Erre – hangsúlyozta – mindenképp szükség van, több ok miatt is. A Köztársaság téri parkban csellengő nagyobbak ugyanis belekötöttek az első órára igyekvő általános iskolásokba. Ezért azt a szabályt hozták, hogy a tanulók iskolakezdés előtt nem az intézmény előtti téren, hanem az udvaron gyülekeznek.

– Erre azért is volt szükség, mert néhány szülő körében elterjedtté vált az a szokás, hogy ha gyermekét egy másik tanulótól valami sérelem éri, akkor bejön az iskolába, s megkerülve a pedagógust, maga próbál „igazságot" tenni. Ezt a szokást is szeretnénk megszüntetni – és meg akarjuk akadályozni, hogy a besurranó tolvajok bejussanak az iskolába, mert erre is volt már példa.

Bagitáné Széchenyi Mária hangsúlyozta, hogy a szülőket hamarosan írásban tájékoztatják arról, mikor mehetnek gyermekeikért. Erre azért van szükség, mert a diákok délutáni iskolai elfoglaltsága különböző időpontokban ér véget, s emiatt már senki sem tudja pontosan követni, melyik gyermekért mikor jönnek szüleik.

A mindszenti képviselő-testület még egy döntést hozott. A közeljövőben kamerarendszert szereltetnek fel az iskola előtt, így próbálják elejét venni a rongálásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!