Tűzifával, élelmiszerrel segítettek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen is hidegrekordok dőltek meg az elmúlt napokban, a tanyavilágban többször mértek mínusz 26 fokot – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Vásárhelyen Kószó Péter alpolgármester, a helyi védelmi bizottság elnöke.

Munkatársunktól

Elhangzott: az önkormányzat több ezer mázsa fát vásárolt a rászorulóknak. A legkritikusabb hétvégén 430 telefonhívás futott be a népjóléti csoport által tartott ügyeletre, a városháza központi számára, illetve az ingyenes zöldszámra. 400 család kapott tűzifát, famíliánként 5 mázsát, 60-nak elszállították külterületi otthonába. Élelmiszer-utalványt 35, tartós élelmiszert 200 család kapott. A rendőrök több ember életét mentették meg, akadt olyan tanyán lakó idős nő, aki az utolsó pillanatban került a segítségükkel kórházba. Február 6-án a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola sportcsarnokának öltözőjében 50 ágyas menedékházat, melegedőt alakítottak ki állandó felügyelettel, háromszori étkezéssel. Ezt 30-an vették igénybe, és utoljára most vasárnap tölthetik ott az éjszakát az emberek, akik tűzifát és élelmiszert is kapnak, amikor hazamennek. Vállalkozók péksüteményt és ásványvizet ajánlottak fel a krízisidőszakban. [namelink name="Kenéz Heka Etelka"] folyamatosan vitt élelmet a [namelink name="Badalik Bertalan"] Szociális Szolgáltató által üzemeltetett hajléktalanszállóra, ahol 44-en tartózkodtak a nappali melegedőn, 32-en az éjjeli menedéken, 21-en az átmeneti szálláson. Az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. 9 járművel dolgozott, amelyek közel 4000 kilométert „futottak" Vásárhely utcáin, és eddig 110 tonna sót szórtak ki. A téli munkák mintegy 30 millió forintos költséget jelentenek a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!