Meghajlott a mennyezet Ivették házában

Hódmezővásárhely - A korábban megrepedt szobafal után a konyha is beázott a vásárhelyi Forrai Hajnalkáéknál. Az agydaganattal küzdő kislány, Gálos Ivett édesanya azt mondta: renoválnák kis házukat, ha lenne építőanyag – nincs, és nem is tudnak venni.

Török Anita

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Még a villanyórából is csöpögött a víz, a konyha plafonjáról nem is beszélve. Beázott az eső miatt, meghajlott – mutatta a vásárhelyi [namelink name="Forrai Hajnalka"] idegesen, milyen károkat okozott az elmúlt hetek vihara szoba-konyhás otthonukban. Lapunk már többször írt Hajnalka és 11 éves agydaganatos kislánya, Ivett harcáról a betegséggel. Olvasóink is sokat segítettek a gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Legutóbb – amikor náluk jártunk – sem volt minden rendben a házukkal. A szoba fala és plafonja megrepedt, megsüllyedt, Hajnalka attól tartott, kidől. A csapadékos időjárás tovább rontott a helyzeten.

– A kis ház az anyósomé és az apósomé, aki hetekkel ezelőtt agyi infarktust kapott. Ahogy nekem, nekik sincs pénzük arra, hogy segítsenek a renoválásban. Ivett édesapja közmunkásként dolgozik, igyekszik támogatni bennünket, de építőanyagot ő sem tud a nincsből előteremteni – magyarázta az édesanya, aki éppen napszámból, hagymaszedésből érkezett haza. Ivett unokatestvéreinél játszott. – Statikus is járt nálunk, azt mondta, nem maradhat így a ház – mondta Hajnalka.

Meghajlott. Forrai Hajnalka a konyha plafonját mutatja. Fotó: Török Anita

Meghajlott. Forrai Hajnalka a konyha plafonját mutatja. Fotó: Török Anita

 Kapnak sódert, cementet

A város felajánlotta: bérlakást ad a családnak. Forrai Hajnalka viszont úgy döntött, inkább felújítja a jelenlegi otthonát, és ehhez kért építőanyagot. Az önkormányzat a felmérést és egyeztetést követően 3 köbméter sódert, 10 mázsa cementet és a szükséges fa építőanyagot biztosítja a családnak – mondta Göbl Vilmos sajtóreferens.

Megoldásként albérlet is szóba került, de csak olyat tudnának finanszírozni, amelynek a havi díja nem több 15-20 ezer forintnál, rezsivel pedig 50 ezer forintnál. Öröm az ürömben, hogy a legutóbbi MRI-vizsgálat kimutatta: tovább zsugorodott Ivett agyában a daganat.

– Szerencsére már alig látható, nagyon bízom benne, hogy legalább a gyerekkel minden rendben lesz. Igaz, nagyon nehezen bírja a hőséget. Az is rosszulesett neki, hogy nem utazhatott el a daganatos betegségben szenvedő gyerekekkel táborba, mert nem bírja sem a buszozást, sem a vonatozást. Az autó pedig oda-vissza sok tízezer forintba került volna. A lényeg viszont, úgy tűnik: gyógyul – jegyezte meg már mosolyogva Forrai Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik