Muskátli és vöröshagyma Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egyre több dolgot termelnek meg a városban saját felhasználásra, a különböző intézményeknek – közmunkások. 2012-ben indult a palántanevelési program, 35 ezer tő egynyárit, 25 ezer tő muskátlit, és 61 ezer kétnyári dísznövényt neveltek, szaporítottak a Gregus Máté Taigintézmény tanüzemében, Hódmezővásárhely-Gorzsán 7 fő részvételével.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Tavaly bővítették a programot, a fentieken kívül 6000 négyzetméteren vöröshagymával foglalkoztak, amit az intézményi étkeztetésben hasznosítottak. Idén 2 hektáron termeszt a város szabadföldi növényeket, főleg burgonyát és vöröshagymát, a dísznövényprojekt is folytatódik, a programban 21-en dolgoznak.

Már korábban is vizsgálták a mezőgazdasági program bővítésének további lehetőségét, ezért a szakemberek megnézték a bérbe adott önkormányzati földek bérletének lejárati idejét. Kiderült: 39,6 hektárnak október 31-én, 11,2-nek azt követően jár le. Vagyis október 31. után dönthet a közgyűlés arról, milyen irányban bővítse, fejlessze a város a mezőgazdasági foglalkoztatást, szóba jöhet szántóföldi vagy fóliás növénytermesztés, esetleg állattartás. A munkahelyteremtéssel kapcsolatban szóba került az az elképzelés, hogy önkormányzati ingatlanból kialakítanának egy lakóparki szolgáltatásokat nyújtó apartmant időskorúaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!