Bokáig ért a víz Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az esőzések, felhőszakadások után bokáig ért a víz a vásárhelyi Szabadság tér nemrég felújított 85. számú házában, a pincében.

Munkatársunktól

A Szabadság téri házak egy része 1952-ben épült, Ferenc 1961 óta él családjával az egyik lakásban. Azt sérelmezi, hogy az utóbbi hetek felhőszakadásai következtében lépcsőházuk – Szabadság tér 85., második lépcsőház – pincéjében bokáig, időnként 20 centi magasságig állt a víz, szennyvízzel keveredve.

– Lapáttal szedtük, próbáltuk eltávolítani a vizet, a falak több mint 1 méter magasságig felvizesedtek, nedvesek, nem is száradnak ki soha – jelentette ki. Véleménye szerint az lehet a probléma, hogy a felújításkor valamit rosszul csináltak. Az épületet most újították fel a 900 milliós Szabadság téri szociális városrehabilitációs programban.

Ferenc a beázott pincét mutatja. Arra gyanakodik, hogy az esővizet elvezető csövet nem csatlakoztatták vissza az aknába. Fotó: Imre Péter

Ferenc a beázott pincét mutatja. Arra gyanakodik, hogy az esővizet elvezető csövet nem csatlakoztatták vissza az aknába. Fotó: Imre Péter
Ferenc arra gyanakodik, az esővizet elvezető csövet csak a föld alá vezették, nem csatlakoztatták vissza az aknába, így a víz beömlött a pincébe. Az önkormányzatot is megkeresték az üggyel kapcsolatban, azt a választ kapták: a szakterület felelőse szabadságát tölti, helyettese pedig nincs.

– A Szabadság tér rekonstrukciójában 6 társasház homlokzati felújítása, nyílászárócseréje és energetikai korszerűsítése valósult meg. Szívünkön viseljük a beruházás sikerességét, ezt mutatja az is, hogy a felújítás mellett több ott élő családnak az önkormányzat vásárolt háztartási eszközöket, mivel a régi tűzhelyek, bojlerek már nem voltak megfelelőek. A program a befejezéshez közelít, néhány hét múlva esedékes lezárásáig minden problémás kérdést felderítünk, kivizsgálunk és megoldunk – tudtuk meg [namelink name="Göbl Vilmos "]városi sajtóreferenstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!