Székkutason szántott az eke

Székkutas - A balástyai Dékány Zsanett volt a hétvégi székkutasi szántóverseny egyetlen női résztvevője. Elmondta, a traktorozás és szántás tudományát az édesapjától tanulta.

M. K. E.

Rekkenő hőség várt szombaton az V. Székkutasi Regionális Szántóverseny résztvevőire, akik három megyéből, Bács-Kiskunból, Békésből és Csongrádból érkeztek. A többség visszatérő versenyző, de akadtak, akik először próbálták ki magukat. A szántóverseny egyik legifjabb résztvevője a székkutasi Papp László András volt. A 18 éves fiatalember egy 60 éves MTZ-vel szántott. A mezőny egyetlen női résztvevője pedig a 25 esztendős Dékány Zsanett volt. A balástyai nő, aki egyébként egészségügyi dolgozó, édesapjától tanulta meg a traktorozás és szántás tudományát.

Szántóverseny Székkutason. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA


– A versenyzők 6 kategóriában versenyeztek. Teret adtunk az új gépeknek, a veteránoknak és természetesen a lovas fogatoknak is. Összesen 23 versenyző küzdött meg egymással – mondta a verseny főszervezője, Mihályi Károly. A versenyzőknek 3 órájuk volt a feladatok végrehajtására.
A győztesek: 2-3 fejes ágyekék: Kiss László (Székkutas), 2-3 fejes váltva forgató ekék: Farkas Gábor (Jászkisér), 4-5 fejes ágyekék: Vörös János (Hódmezővásárhely), 4-5 fejes váltva forgató ekék: Kovács Imre (Kútvölgy), veterán traktorok: Ördög János (Sándorfalva), lófogatos szántás: Csorba Ferenc (Pusztaszer).

Körbeszántották a tüzet

A versenyen az óriási hőségben tűzoltási bemutatót is produkált az élet. Az egyik veterán traktor kipufogójából szikra pattant ki, ami meggyújtotta a tarlót. A versenyzőtársak azonnal a bajba jutott traktoros segítségére siettek. A területet is körbeszántották, hogy a tűz ne terjedjen tovább. A lángokat sikerült megfékezni, szerencsére nem történt nagyobb baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!