Építik a fix traffipaxot Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Már áll az az oszlop Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács János utcán, amelyre hamarosan felhelyezik a fix traffipaxot. Egy interneten keringő - nem hivatalos - lista szerint megyénkben 5 helyre telepítenek sebességmérőt. Az üzembe helyezésükről egyelőre nem árul el információt az ORFK.

Antal Sándor

– Ezen az oszlopon lesz az új fix traffipax – mondta az egyik munkás, aki hétfőn Vásárhelyen a Szántó Kovács János utcai benzinkúttal szemben dolgozott. Hogy mikortól üzemel majd, azt nem tudta megmondani. Egyelőre csak a tartóoszlop áll, amit éppen a 45-ös számú főút melletti kerékpárút közepére helyeztek. A bicikliseket nem fogja akadályozni, hallottuk, mivel átépítik ezt a szakaszt, és az új kerékpárút már kikerüli az oszlopot.


Az interneten több mint fél éve kering az a lista, miszerint Szegeden három – Algyői út 61., a Rókusi körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződése, Kálvária sugárút 79. –, Kisteleken a Petőfi utca 41., míg Vásárhelyen a Szántó Kovács János utca 145. szám elé telepíti a rendőrség a fix traffipaxokat. Azt nem tudjuk, a lista honnan származik, de az biztos, hogy a vásárhelyi helyszín nem pontos. A megadott cím az Észak utca kereszteződésénél található. Az oszlopot azonban nem oda, hanem közel 200 méterrel arrébb helyezték, a Mester utca közelébe.

 

Korábban megírtuk, 160 darab mobil Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont (KKEP) március 26-ától élesben működik. Nemcsak sebességet mér, hanem azt is figyeli, ha az autós áthajt a piroson, nincs bekapcsolva a biztonsági öve, vagy telefonál. A mobil eszközök mellé 365 darab – ugyanezen a rendszeren működő – fix KKEP-t is telepítenek.


A fix ellenőrzési pontokkal kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, megkeresésünket továbbították az ügyben illetékes Országos Rendőr-főkapitányságnak. Választ egyelőre nem kaptunk.


A rendőrség korábban lapunknak azt mondta, a fix sebességmérők működésének indulása előtt tájékoztatják a nyilvánosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!