240 kilós disznót vágtak le Mindszenten

,,Fogd meg a disznó farkát" - hangzott el szombat reggel Mindszenten.

Munkatársunktól

A Búzavirág utcában első alkalommal megrendezett böllérnapon egy 240 kilós sertést vágtak le. A kakaskukorékolás után nem maradt el a böllérpálinka-kínálás, majd Kacziba Imre hentes és több helyi önkéntes látott neki a jószág feldolgozásának. Míg az asszonyok otthonkában és fejkendőben pucolták a hagymát, addig az „embörök" munkásruhában és gumicsizmában – persze pálinkával a kezükben – tartották szóval egymást.

A háttérben szólt a mulatós, majd 9 órakor hagymás vért reggeliztek. A nap folyamán helyi gyermekcsoportok léptek fel, délben orjaleves és sertéspörkölt volt a menü. A műsor közben sem állt meg a munka, készült a tepertő, a hurka és a kolbász, majd 14 órára Nótás Jana is megérkezett a Tisza-parti kisvárosba. 

– Jól szórakoztunk, azt gondolom, mindenki jól érezte magát – értékelt lapunknak a szervező, Sánta József. Elmondta, érdemes volt megrendezni az első böllérnapot, szeretné, ha lenne folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!