60 ezren voltak az állattenyésztési napokon

Jól vizsgáztak az újdonságok, a közlekedéssel sem volt gond, és az időjárás is kedvezett a vásárnak.

Antal Sándor

– Kicsit féltünk attól, hogy idén négynapos lett a rendezvény, de végül nem volt semmi probléma – kezdte Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra hatvanezernél is többen látogattak ki a hétvégén.


– Már a vasárnap esti záróvacsorán a jövő évi kiállítást szerveztük. A pontos időpont még nincs meg, de néhány héten belül kijelöljük – folytatta Antal Gábor. Kikérik a kiállítók és a kereskedők véleményét, hogy három- vagy négynapos legyen az állattenyésztési vásár. – Azt gondolom, a három nap elegendő, mert ennél több nagyon megterhelő az emberek és az állatok számára is – tette hozzá a vezérigazgató.

Állattenyésztési napok: egymást fürdette Boróka és Bözsi. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Az újdonságokról elmondta, jó ötlet volt a parkoló és a mosdók bővítése, valamint az új sátor felállítása. A közlekedéssel sem volt gond, a kijelölt kerülőutakon jól lehetett haladni, így nem volt akkora dugó, mint a korábbi években. Az időjárás is kedvezett a vásárnak – a látogatóknak most a fehérjefeldolgozóból terjengő bűz okozott kellemetlenséget.

Mellbe rúgta a gazdáját egy bika


– Egy lufi durrant ki, attól ijedt meg a bika, és rúgta meg a gazdáját – tudtuk meg. Szombaton történt a baleset. – Szerencsére nem lett komoly gond. Megfigyelésre vitték be a fiatal nőt a kórházba, és azóta már kiengedték – mondta megkeresésünkre Gulyás Márta. A Hód-Mezőgazda Zrt. titkárságvezetője megerősítette információinkat, miszerint az állat a saját gazdáját rúgta meg. Úgy tudjuk, a 30 év körüli nő jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!