Két iskolában maradnak műszaki szakok

Hódmezővásárhely - Három év múlva teljesen eltűnnek a műszaki szakok a vásárhelyi Gregus Máté iskolából. Az informatika és a gépészet az Eötvösbe és a Kalmárba került. A tanároknak nem kell aggódniuk, átveszi őket a szakképző centrum.

Antal Sándor

Szeptemberben indultak az első kilencedikes osztályok, az informatikai képzés az Eötvösbe, a gépészet pedig a Kalmárba került a Gregus szakképző iskolából – mondta [namelink name="Árva Nagy Sándorné"], a Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum igazgatója.


Azok a diákok, akik már megkezdték tanulmányaikat a Gergusban ezeken a szakokon, ott is fejezik be. 2019-ben ér véget a műszaki képzés.

 

A diákok és az eszközök még a Gregusban. Három év múlva üres lesz a műszaki terem. Fotó: Antal Sándor

A diákok és az eszközök még a Gregusban. Három év múlva üres lesz a műszaki terem.

Fotó: Antal Sándor

A Gregusnak 2013 óta a Földművelésügyi Minisztérium a fenntartója, ezért a tárca profiljához illeszkedő képzések maradnak csak az iskolában. Az átállás folyamatos.


– A tanárokat a beiskolázási adatok függvényében helyezik át – folytatta az igazgató. Vásárhelyen 40 éven át

a Kossuth Zsuzsanna iskola volt a műszaki képzések fellegvára. Az egész országban elismert intézmény diákjai számos alkalommal nyertek rangos versenyeket. Ennek ellenére 2007-ben összevonták a Gregussal, így a Kossuth neve azóta már csak az emlékezetekben él, az iskola épületét is lebontották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!