Reptértől a medencéig kísérnek a junior úszó Eb önkéntesei

Most képzik ki Vásárhelyen azt a 160 önkéntest, aki három hét múlva a junior úszó-Európa- bajnokságon dolgozik majd. Versenyzőket kísérnek, felszerelést ellenőriznek, díjátadásnál segítenek.

Imre Péter

– Felhívás érkezett az iskolánkba, toborozzunk önkénteseket a junior úszó-Európa-bajnokságra – mesélte [namelink name="Berta Adrien"], a HSZC Corvin Mátyás Szakképző Iskolájának tanára. – Testnevelőként nagy lehetőség, hogy ilyen rangos sporteseményen dolgozhatok. – A reptér és a szállást adó városok közti közlekedést koordináló csoportot vezeti. Ők találkoznak majd először a csapatokkal.

 

Bán Sándor irányítja az önkénteseket.

Bán Sándor irányítja az önkénteseket.

Gyurta japán filmben


A japánok filmet készítenek visszavonuló legendás, négyszeres olimpiai bajnok mellúszójukról, Kosuke Kitajimáról. Az alkotásban szerepel majd a junior-Európa-bajnokság arca, a szintén olimpiai bajnok [namelink name="Gyurta Dániel"], akivel Vásárhelyen forgatott a japán stáb.


160 önkéntes dolgozik majd július 6-ától 10-éig tartó rendezvényen.


Mint [namelink name="Bán Sándor"] edzőtől, az önkéntesek vezetőjétől megtudtuk, a  „kiképzés" szerdán kezdődött, a csapatot végigvezették a strandon, megmutatták mindenkinek, ki hol teljesít majd szolgálatot. Lesznek, akik az uszodatérben dolgoznak, például felvezetik a versenyzőket, kísérik a csapatokat, segédkeznek az éremátadó ceremóniánál, a beléptetésnél, az akkreditációnál. A jelentkezők mindegyike tud legalább társalgási szinten angolul. És minden csapatkísérő beszéli annak az országnak a nyelvét, amelynek csapata mellé beosztják.


– Török Sanyi bácsinál kezdtem úszni, tizenegy évig műveltem ezt a sportágat – sorolta indokait [namelink name="Szöginé Kotormán Zsuzsanna"], a Szent István Általános Iskola testnevelője. – A főiskola után öt évig edzősködtem, majd vizsgázott versenybíró lettem, vagyis soha nem szakadtam el az úszástól.

 

Az egyik önkéntes csoport vezetője, Berta Adrien eligazítást tart csapatának az uszodában. Fotó: Imre Péter

Az egyik önkéntes csoport vezetője, Berta Adrien eligazítást tart csapatának az uszodában. Fotó: Imre Péter

Feladatuk a versenyzők szerelésének ellenőrzése, ha mindent rendben találnak, indítási sorrendbe állítják és bekísérik őket a medencetérbe. Az önkéntesek zöme természetesen vásárhelyi, de jelentkeztek Szegedről és Szentesről, Budapestről, Kalocsáról és Bajáról. A legérdekesebb egy svédországi magyar felbukkanása, ő a svéd válogatott mellé jelentkezett csapatkísérőnek, és úgy tudjuk, a skandinávokkal együtt érkezik az Eb-re.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!