Ezután is Fazekas nénihez folyik az víz

Nem volt a 47-es főút felújításának része a székkutasi Mester utcában a vízelvezetés megoldása - írta válaszlevelében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Kovács Erika

A társaságot azért kerestük meg, mert a sarki ház lakója, a 88 éves Fazekas Józsefné megelégelte, hogy nagy esőzések idején a főútról az otthona falához ömlik az útról a csapadék.


A néni elmondta, a főút felújítása előtt nem volt ilyen probléma. A beruházás során a háza mellett körülbelül 15 méteres árkot is készítettek, ami egy kiadós záportól szinte percek alatt megtelik és kiönt. Fél, hogy a víz kárt tesz az ingatlanban.


Fazekas néni panaszával megkerestük a NIF-et. Azt írták, a beruházás során a 47-es főút burkolatát erősítették meg, a Mester utcában a lekerekítő ív végéig készítettek aszfaltburkolatot.


Tény, hogy a Mester utca csapadékvíz-elvezetése nem megoldott – válaszolta Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.


Ha nagyobb eső esik, rövid ideig tartó elöntések keletkezhetnek. A helyzet javítása érdekében a kivitelező a saját költségére alakított ki a Mester utcában, 15-20 méteres szakaszon egy kisebb méretű szikkasztóárkot. A fejlesztés már lezárult, a Mester utca csapadékvíz-elvezetésének megoldása nem a NIF feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!