Felmérik Hódmezővásárhely veszélyes közlekedési pontjait

Vásárhelyen több olyan kereszteződést ismernek, ahol a kerékpárosok váratlanul bukkanhatnak elő, és könnyen baleset áldozataivá válhatnak. A szakemberek a közeljövőben felmérik és beláthatóvá teszik ezeket a helyeket.

Imre Péter

– Figyelni kell a KRESZ-táblát, a stop miatt egyébként is meg kell állni, majd óvatosan rágurulunk a kereszteződés elejére. Még így is érkezhet váratlanul, a hamburgeres bódé takarásából biciklis, vagy ami még veszélyesebb: villanybringás – magyarázta a Bercsényi utca és az Andrássy út találkozásánál [namelink name="Olasz Ferenc"].


A biciklis balesetek gyakoriak Vásárhelyen, legutóbb csütörtökön a Teleki utcán gázolt el egy Škoda Fabia egy kerékpárost. A fiatalember könnyebb sérüléseket szenvedett. Október első felében tragédia történt a Deák Ferenc és a Szent Antal utca zebráján, egy nő tolta át a kerékpárját. Ott nem tereptárgyak miatt beláthatatlan út miatt történt meg a baj, a sofőr volt figyelmetlen. November közepén a Nyizsnyai és a Lázár utca sarkán sodort el egy biciklist egy személyautó, itt a túlburjánzott növényzet is okolható volt. Kivágták az összes, kilátást akadályozó bokrot, sövényt, és egy tükröt is elhelyeztek ott.


A Petőfi–Kinizsi–Deák csomópontnál a trafóház és az út szélén parkoló autók, furgonok takarják a kilátást. Ezekkel a kérdésekkel rendszeresen foglalkozik a Közlekedési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület.


A gyalogosok is gyakran kerülnek veszélybe az utakon, olykor saját hibájukból. Kedvelt átkelőhely a városban az Andrássy úton a Bocskaival szemközti rész, ahol Y-ban közlekednek a pályaudvarról és a pályaudvarra a buszok.


Az Andrássynak is nagy a forgalma, amit még a közeli Petőfi utcáról érkezők is növelnek, ráadásul az úttest és a gyalogjárda között található még a kerékpárút. [namelink name="Kasza Margit Katalin"] azt mondta – és ezzel a véleménnyel nem volt egyedül –, megoldhatnák a gyalogosok legális és balesetmentes átkelését a túloldalra.


Az önkormányzatnál közölték: az utóbbi időben a Nyizsnyai–Lázár sarkon kívül több veszélyes csomópontot számoltak fel. Például a Vöröskereszt utcán a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola hátsó, udvari bejáratánál szaggatott vonallal körülhatárolt sárga útburkolati jelet festettek az aszfaltra, és kitették a 30-as korlátozó táblát. A Lőrinc pap utca és a Rárósi út sarkán is kiirtották a növényzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!