Olvasónk gyanút fogott - nem lopják, szabályosan szállítják az építőanyagot az elkerülőről

Hódmezővásárhely - Olvasónk szerint valaki lopja az épülő vásárhelyi elkerülő útról az építőanyagot. A NIF azonban megkeresésünkre azt válaszolta, csupán a homokos kavics beépítésre alkalmatlan részét szállítja el az érintett cég.

Kovács Erika

Egy hódmezővásárhelyi lakos telefonált szerkesztőségünkbe. Fülkéből hívott minket, a nevét nem vállalta, azt mondta: fél, ha kiderül, hogy tőle hallottuk az információt, abból baja lehet. Elmondta, egy helyi, önkormányzati beruházásokban is érdekelt vállalkozó hordja az épülő elkerülő útról több fordulóban az építőanyagot a lerakójába, ami szerinte nyilvánvaló lopás.

Követtük a teherautót az elkerülőtől a telephelyig - kaviccsal tele indult...

Követtük a teherautót az elkerülőtől a telephelyig - kaviccsal tele indult...

Utánajártunk, van-e valóságtartalma az olvasó jelzésének. Azt mi is láttuk, hogy egy teherautó többször fordul a mártélyi úti csomópontnál lévő depó és a város másik végében található telephely között, ahol leborítja a földes-kavicsos rakományt. A telephely az önkormányzat tulajdona, amit egy építőipari vállalkozás bérel. Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t is az olvasó feltételezéséről.

... üresen fordult.

... üresen fordult.

Kiss Boglárka, a NIF Kommunikációs Titkárságának sajtószóvivője arról tájékoztatott, olvasónk feltételezésével ellentétben nem történt bűncselekmény. Amit az épülő út nyomvonala mellől teherautóval a lerakóhelyre szállítanak, az nem más, mint a homokos kavics beépítésre alkalmatlan része, az úgynevezett bányameddő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!